Veľká noc v Umbrii a SieneSIENA- ORVIETO – PERUGIA - ASSISI V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Taliansko

Pozývame Vás spoznať jedinečnú prírodnú ostrovnú scenériu, históriu európskej civilizácie a pamiatky, ktoré sú výsledkom ľudskej šikovnosti.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod zo Slovenska v popoludňajších hodinách – Banská Bystrica 12.15 hod., Zvolen 12.45 hod., ZH 13.10 hod., NB, NR 14.15 hod., TT 15.05 hod., Bratislava 16.10 hod.,  nonstop Rakúsko, Taliansko.

2. deň: Siena

Ráno príchod to Toskánska, 9 hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Prehliadka gotickej SIENY s unikátnym Dómom - vstup, baptistériom a svetovou  urbanistickou atrakciou polkruhovým námestím Piazza del Campo s historickými budovami - Palazzo Pubblico, Veža Torre della Mangia - možný výstup. Z mesta pochádza známa svätica sv. Katarína Sienská. Pozriete si aj Dom v ktorom žila a Baziliku sv. Kataríny a Dominika s relikviou svätice. Zaujímavé sú aj nádvoria mešianskych  domov a šľachtických palácov či úzke uličky a štýlové reštaurácie, kaviarne a obchody. Osobné voľno. Večer hotelové ubytovanie pri Perugii, ***1/2 S+WC+TV.

3. deň:  Orvieto, Perugia

Kontinentinentálne raňajky - bufet, odchod  do etruského mesta ORVIETA, situovanom na tufovej skale (prístup lanovkou – spiatočný lístok 4 EUR), známym nielen kvalitným bielym vínom a keramikou, ale najmä gotickým dómom (jedna z najkrajších talianskych umeleckých stavieb - rôznofarebný mramor interiér aj exteriér), vo vnútri dómu relikvia, spojená s eucharistickým zázrakom, rúško nasiaknuté krvou. Možná návšteva estruskej historickej studne. Osobné voľno v štýlových kamenných uličkách mesta, vo vinotékach možnosti degustácií (špecialitou je tu víno Est). raritou je aj stará etrucká studňa - možný vstup. Odtiaľ presun do umbrijskej  PERUGIE - známe krásnym historickým centrom, futbalom ale aj výrobou čokolád a cukroviniek, ... . Centrom je malebné námestie Piaazza IV Novembre s Fontana Maggiore, Arcibiskubským palácom s Prírodovedným múzeom a gotickou katedrálou San Lorenzo (tu sa nachádza aj snubný prsteň p. Márie), radnicou s mýtickým vtákom grifa - je aj v znaku mesta. Hlavnou ulicou mesta je Corso Vanucci, … . Vzácna je aj stará etruská brána Arco d´Augusto. Jedinečné veľkonočné trhy v centre mesta. Večer návrat do hotela pri Perugii.

4. deň:  Assisi

Raňajky bufet, po nich odchod do pútnického mesta sv. Františka a sv. Kláry - ASSISI v kraji Umbria. 9 hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Navštívite najhodnotnejšie, zväčša gotické pamiatky mesta s kamennými domami a uličkami situovaného na umelých terasách a dýchajúce mystikou. V dolnej časti si pozriete patriarchálnu Baziliku S. Maria degli Angeli s miestom úmrtia svätca, kostolíkom Porziunkula a Rosariom. Odtiaľ presun  buď naším autobusom alebo miestnou MHD do hornej časti mesta. Zo zastávky Porta Nuova vedie pešia cesta cca 1,2 km ku kostolu San Damiano, v ktorom 1x prehovoril z kríža k sv. Františkovi Kristus. Je to zároveň miesto spojené s učinkovaním sv. Kláry a jej rehole. Pešo presun do centra mesta. V Bazilike sv. Kláry uvidíte hrob svätice a kríž, z ktorého prehovoril Kristus k sv. Františkovi. Navštívite aj dom sv. Františka (dnes spojený s kostolom Chiesa Nuova) a kostol San Rufino. Počas dňa osobné voľno na nákup suvenírov v malebných obchodíkoch. a obedňajšie občerstvenie. Neskôr popoludní prehliadka veľkolepej dvojposchodovej Baziliky sv. Františka s hrobom Svätca a nádhernými freskami. Pešo možno zájsť aj k hradnej pevnosti. Odchod z Assisi cca krátko po 18.00 hod., cesta nonstop na Slovensko.

6. deň: 

Príchod do Bratislavy cca 10.00 hod., pokračovanie TT, NR, NB, ZH, ZV, Banská Bystrica cca 14.00 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

2 x hotelové ubytovanie*** v 1/2 S+WC /alebo 1/1, 1/3/, 3 x kontinentálne raňajky bufet, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, mýta Assisi, Siena, parkovné, poistenie UNION proti úpadku CK.

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie Union 2 EUR /os. / deň

Možné vstupy:

Assisi: vstup do baziliky zdarma, miestna MHD v prípade využitia spiatočného lístka cca 3 až 3,5 EUR / maximum.  

Orvieto:  Lanovka spiatočná cca 4 EUR/os. – skupiny zľavy,  Duomo 2 EUR (s kaplnkou Brizio-fresky spolu 3 EUR)

 

OBJEDNÁVKA