Rím – večné mesto, Vatikán5 - denný autobusový zájazd V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Taliansko

TALIANSKO – krajina, kde sa v nádhernej symbióze spájajú krásy prírody s bohatou kultúrou a architektonickými dielami najväčších umelcov. Pozývame Vás na zájazd do Ríma, kde navštívite najznámejšie rímske baziliky a pamiatky a nadýchate sa atmosféry „večného mesta“.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod z Banskej Bystrice o cca 10.20 hod., nástupy ZV, ZH, NR, TT, Bratislavy cca 14.45 hod., cesta nonstop Rakúsko, Taliansko.

2. deň:

Príchod do metropoly Talianska RÍMA v ranných hodinách, celodenná prehliadka VATIKÁNU, návšteva Vatikánskych múzeí /2,5 - 3 hod./, po nej voľno na občerstvenie a nákup suvenírov v cenove výhodných obchodoch, prehliadka Námestia a Baziliky sv. Petra s hrobkami pápežov, možný výstup na kupolu, ulica Zmierenia, Anjelský hrad a most. Podvečer hotelové ubytovanie ** v blízkom okolí Ríma cca 35 km, /1/2 prípadne 1/3 lôžkové izby/ so S+WC.

3. deň:

Po kontinentálnych raňajkách /teplé nápoje, pečivo, maslo, džem/ odchod do RÍMA. Prehliadka barokových a iných pamiatok v smere: Anjelský hrad a most, Justičný palác, Piazza Navona /bazilika sv. Agnesy, fontány, umelci, špeciálne zmrzlinárne/, Pantheon, gotický kostol Santa Maria sopra Minerva, Piazza Colonna, Fontana di Trevi, Španielske námestie. Zastávka v nákupnom centre. Návrat do hotela.

4. deň:

Kontinentálne raňajky, presun do RÍMA na celodennú prehliadku mesta. Nakoľko zahraničné turistické autobusy nemôžu jazdiť po meste, prehliadka sa bude realizovať sčasti pešo a metrom v smere - Sväté schody, Lateránska bazilika, Bazilika sv. Klementa /relikvie sv. Cyrila/, Bazilika sv. Peter v okovách /socha Mojžiša/, Bazilika Santa Maria Maggiore /jasličky z Betlehema/, voľno na obed, ďalej uvidíte Piazza Venezia, Trajánove Fórum, Kapitol, Forum Romanum, Koloseum, presun metrom do Baziliky sv. Pavla. Odtiaľ odchod z Ríma o cca 19.00 hod., cesta nonstop Taliansko, Rakúsko.

5.deň

Návrat do Bratislavy cca 11.30 hod., výstupy po trase, do B. Bystrice do 15.30 hod.

 

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

2 x hotelové ubytovanie ** v 1/2 S+WC+TV, 2 x kontinentálne raňajky /teplé nápoje, pečivo,maslo, džem/, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/ Man, mýto Rím, poistenie Union proti úpadku CK.

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie UNION 2,00 EUR/os/deň, 1/1 izba 30 EUR/2 noci

Možné vstupy

RÍM: Vatikánske múzeá  17 EUR, deti a študentské skupiny  8 EUR, Dolná bazilika sv. Klementa  5 EUR, deti a študenti  3,50 EUR, Kupola na Bazilike sv. Petra s výťahom  8 EUR, študentské skupiny zľavy,  schody od  2,50 EUR, Klenotnica Bazilika sv. Petra  6 EUR, Koloseum+Palatín+Forum Romanum  12 EUR, metro  4,50 EUR

OBJEDNÁVKA