Polostrov Gargano a unikáty Východného TalianskaSan Giovanni Rotondo - Monte San Michele - Lanciano - Loreto - Portorecanati - Montesilvano - San Marino - Rimini - Padova - Benátky V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Taliansko

Pozývame Vás na poznávaco - pobytový zájazd do východného Talianska. Zameraný je na krásnu južanskú scenériu polostrova Gargano s letoviskom Vieste, na najznámejšie pútnické miesta tejto oblasti a jej veľkých svätcov - Pátra Pia a Antona Paduánskeho ako aj na unikátne pamiatky, ktoré sú výsledkom ľudskej šikovnosti. Spoznáte pravú atmosféru juhoeurópskej krajiny a tiež navštívite miništát San Marino. Viackrát sa môžete okúpať v známych letoviskách Jadranského mora.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod zo Slovenska - Banská Bystrica 10.30 hod., ZV 11.00 hod., ZH, NB, Nitra 12.20 hod., Trnava 13.05 hod., Bratislava 13.50 hod., cesta nonstop Rakúsko, Taliansko.

2. deň:

Príchod na polostrov Gargano v ranných hodinách, 9 - hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Návšteva známeho pútnického miesta S.G.ROTONDO, kde v miestnom kapucínskom kláštore pôsobil jeden z najznámejších súčasných svätcov, stigmami poznamenaný Padre Pio. Prehliadka kostola Santa Maria delle Grazie, starého kostola Chiesa Antica, kapucínskeho kláštora, kde pôsobil Páter Pio - jeho izby, múzeum a návšteva jeho hrobu, ako aj nového moderného
kostola Pátra Pia v areáli komplexu, ktorý navrhol svetoznámy architekt Renzo Piano. Nemocnice Pátra Pia – zvonku, krížová cesta, ktorá je zaujímavo riešená. Hotelové ubytovanie *** 1/2 S+WC+TV príp. 1/3. Možnosť občerstvenia v individuálnej réžii počas dňa v reštaurácii, aj v okolitých blízkych reštauráciách mestečka.

3. deň:

Zosilnené raňajky, 7.30 hod. presun autobusom smerom k moru, 60 min. s výškovým stúpaním. Návšteva typickej „bielej“ horskej terasovitej dedinky MONTE SAN ANGELO so známym Santuario di San Michele Archangelo (800 m.n.m) a bielymi kamennými domami, štýlovými reštauráciami. Návštva unikátneho sanktuária - jaskyne, kde sa zjavil archanjel Michal. Odchod do neďalekého prímorského letoviska VIESTE /65 km/ s krásnou skalnou scenériou nad plážou, pobyt pri mori.14.50 hod. odchod, cesta prírodným parkom Gargana do cca 215 km vzdialeného LANCIANA, kde si pozriete Sanktuárium eucharistického zázraku s relikviárom. O 19.45 hod. odchod do cca 50 km vzdialeného prímorského letoviska MONTESILVANO. Hotelové ubytovanie *** 1/2 alebo 1/3 S+WC+TV. Možná večera individuálne a la carte.

4. deň:

Zosilnené raňajky, odchod do svetoznámeho pútnického miesta LORETO (110 km), kde sa na námestí Piazza della Madonna nachádza pevnosti podobný komplex z r. 1468 Santuario della Casa so soškou Madony z Loreta a kópiou Máriinho rodného domu z Nazareta /Santa Casa je vo vnútri kostola pod kupolou – tehlová stavba obložená mramorom/. Cca 10.30 hod. možná prehliadka svätyne s poľským kňazom. Do vlastníctva Sanktuária patrí aj obchod Azienda Agricole Santa Casa s produkciou vlastného vína, olív, cestovín - cca 150 m od Sanktuária. Osobné voľno na obed a nákup suvenírov. Krátko popoludní odchod do prímorského strediska tzv. Konerskej riviery PORTORECANATI /10 km/, pobyt pri mori. Podvečer presun na hotelové ubytovanie *** pri Pesare /100km/. Možnosť večere v blízkych reštauráciách v individuálnej réžii.

5. deň:

Zosilnené raňajky, 8.10 hod. presun do miništátu SAN MARINO /75 km sv/. Prehliadka historického centra obklopeného hradbami, Piazza della Libertá, novogotický Palazzo del Governo, neoklasicistická Bazilika sv. Marinusa, osobné voľno na nákupy. Krátko popoludní príchod do prímorského letoviska RIMINI, pobyt pri mori na mestskej pláži, krátka prehliadka centra mesta , ktoré má aj antické pamiatky. Cca 17.30 hod. odchod autobusom (do 250 km) na hotelové ubytovanie*** pri Padove - príchod cca do 21.00 hod. Možnosť večere v individuálnej réžii.

6. deň:

Zosilnené raňajky, krátka prehliadka periférie PADOVY - Prato della Vale - baziliky IL SANTO, kde sú uložené relikvie jedného z najobľúbenejších svätcov sv. Antona Paduánskeho. Odtiaľ o cca 10.00 hod. presun do historických BENÁTOK. Od 11.00 hod. počas 9 - hodinovej bezpečnostnej prestávky prehliadka mesta situovaného na 118 ostrovčekoch, ktoré sú pospájané 400 kamennými mostíkmi v Benátskej lagúne. Cesta do centra mesta z parkoviska Tronchetto pešo. Pozriete si karmelitánsky kostol Bosých reholí, kde je pochovaný posledný Benátsky dóža, židovskú štvrť v Cannaregio, slávny most Ponte Rialto, námestie sv. Marka a Piazettu San Marco. Vstup do Baziliky sv. Marka vyzdobenej mozaikami s hrobom svätca je zdarma /múzeum, klenotnica a prenosný oltár Pala d´Oro za poplatok/. Možný vstup do slávneho Dóžovho paláca stavanom v štýle benátskej gotiky alebo výstup na campamnilu - zvonicu, odkiaľ je krásny výhľad na lagúnu. Barokový kostol Santa Maria delle Grazie a po Benátskej prímorskej promenáde prejdete do kostola San Zacharia. Prípadne možnosť plavby na gondole. Osobné voľno na občerstvenie a nákup suvenírov. Cca 19.00 hod. cesta späť loďou cez slávny Canale Grande, ktorý lemujú paláce všetkých štýlov na parkovisko Tronchetto. Cca po 20.45 hod. odchod. Cesta non-stop na Slovensko, cez Rakúsko.

7.deň

Príchod do Bratislavy po 05.30 hod., výstupy TT, NR, NB, ZH, Zvolen, Banská Bystrica cca 10.00 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

4 x hotelové ubytovanie *** v 1/2 S+WC, príp.1/3 , 4 x zosilnené raňajky, sprievodcu po trase zájazdu, parkovné autobusu a mýto do niektorých miest, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Bova, poistenie Union proti úpadku CK,

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie Union 2 EUR/os/deň,  1/1 izba 65 EUR/zájazd

Možné vstupy:

LORETO: dobrovoľný príspevok cca  1-1,50 EUR/os., S.G.ROTONDO: nutnosť použitia záchytného parkoviska pre turistické autobusy, poplatok za spiatočnú miestnu MHD k sanktuáriu cca  2 EUR/os., VENEZIA: jednosmerná cesta loďou Canale Grande  8 EUR, Múzeum v Bazilike sv. Marka  4 EUR /skupiny nad 15 os.  2 EUR/, Pala d´Oro - prenosný oltár v bazilike  2,00 EUR /skupiny nad 15 os.  1 EUR/, klenotnica  3 EUR /skupiny nad 15 os.  1,50 EUR/, Zvonica-campanilla (vyhliadka)  8 EUR, skupiny nad 15 os.  4 EUR, Dóžov palác + Museo Corer + Libreria Marciana + Archeologické múzeum  18 EUR dosp, deti 6-14 r. a mládež - študenti 15 - 25 r. a dôchodcovia nad 65 r.  11 EUR, Galleria dell´Accademia od  10 EUR, Torre dell´ Orologio  12,50 EUR, mládež a dôchodcovia nad 65 r.  7,50 EUR, Kostol Santa Maria delle Grazie otv. 9.00-12.00 a 15.00-18.00 hod. vstup zdarma, slávne Tizianove fresky v sakristii od  2 EUR/os., Gondola cez  90 EUR za 6-miestnu gondolu (tj. 12-13 EUR na os.).

OBJEDNÁVKA