Južné Taliansko - mestá na skalách CAPRI, POBREŽIE AMALFI, ORVIETOCAPRI – POMPEJE – NEAPOL - AMALFI - POSITANO V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Taliansko

Pozývame Vás spoznať jedinečnú prírodnú ostrovnú scenériu, históriu európskej civilizácie a pamiatky, ktoré sú výsledkom ľudskej šikovnosti.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod zo Slovenska v dopoludňajších hodinách - Banská Bystrica 7.30 hod., Zvolen 08.00 hod., ZH, NB, NR, TT, Bratislava 11.30 hod., cesta nonstop Rakúsko, Taliansko

 2. deň:   Sorrento, Capri

Príchod do SORRENTA v ranných hodinách, celodenný výlet na čarovný OSTROV CAPRI. Cca 07.50 hod. dchod minibusom z centrálneho záchytného parkoviska Parking terminal Sorrento (Via San Renato 15)  do prístavu v Sorrente. O 08.45 hod. 50 minútový lodný trajekt zo Sorrenta do prístavu Marina Grande na Capri, presun pozemnou lanovkou do centra mesta Capri, vyhliadka z Augustových záhrad na skalné útesy Faraglioni, výlet mikrobusom do neďalekého mestečka Anacapri - cca 5 km, ochutnávka miestnej špeciality Limoncelo, možnosť návštevy jedinečnej Vily San Michéle s múzeom švédskeho lekára Axela Muntheho a ďalšej atrakcie, kostola San Michéle s majolikovou podlahou. Fakultatívne pre záujemcov prehliadka svetoznámej „Modrej jaskyne“ (títo však počas dňa by museli mať individuálny program). Podvečer o 16.20 hod. návrat loďou do Sorrenta, 17.25 hod. odchod miestnym mikrobusom na parkovisko,  hotelové ubytovanie *** pri Salerne.

3. deň:  Salernský záliv, Amalfi a Positano

Kontinentálne raňajky, lodný 30 minútoý trajekt do Salernského zálivu a prístavu Marina Grande. Najprv navštívite  malebné  morské kúpele AMALFI s pobrežnou promenádou. Odtiaľ cez Piazza Flavio Gioia prídete k radnici s modernou mozaikou na fasáde a mestským múzeom. K Dómu sv. Andreja z 9. st. na Piazza del Duomo vedie 62 schodov a sú v ňom uložené pozostatky apoštola sv. Ondreja. Dominantou na brale je  kapucínsky kláštor. Odtiaľ sa opäť lodným trajektom doplavíte k neobyčajne malebnému mestečku POSITANO ležiacom na skalnatom svahu nad morom. Kubické domy s klenutým zastrešením  pripomínajú saracénske obdobie. Cca 16.00 hod. návrat do Salerna, krátka prehliadka centra s dómom San Matteo z 11. st. s relikviami sv. Matúša. Odchod autobusom na hotelové ubytovanie  v blízkom okolí Pompejí ***1/2 S+WC+TV .

4. deň:  Pompeje, Neapol

Raňajky bufet,  prehliadka historického mesta POMPEJE - vstup za príplatok 15 EUR (svetová atrakcia, vykopávky mesta zničeného lávou, osobné voľno aj na obed). Cca o 13.00 hod. odchod. Prejazd cez NEAPOL - dolná časť mesta  (Nový hrad, Kráľovský zámok, Castel dell´Ovo na hrádzi, Plebistické nám., kostol San Francesco di Paola s povestnou kupolou, divadlo S. Carlos, galéria Umberta I. . Podvečer hotelové ubytovanie v okolí Ríma 1/2 S+WC+TV.

5. deň:  Orvieto

Kontinentálne raňajky, 9 hodinovvá bezpečnostná prestávka autobusu. Odchod  do etruského mesta ORVIETA, situovanom na tufovej skale (prístup lanovkou – spiatočný lístok 4 EUR), známym nielen kvalitným bielym vínom a keramikou, ale najmä gotickým dómom (jedna z najkrajších talianskych umeleckých stavieb - rôznofarebný mramor, interiér aj exteriér), vo vnútri dómu relikvia, spojená s eucharistickým zázrakom, rúško nasiaknuté krvou. Možná návšteva estruskej historickej studne. Osobné voľno v štýlových kamenných uličkách mesta, vo vinotékach možnosti degustácií. Cca 18.00 hod . nočný presun na Slovensko.

6. deň:

Príchod do Bratislavy cca 10.00 hod., pokračovanie TT, NR, NB, ZH, ZV, Banská Bystrica.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

3 x hotelové ubytovanie *** v 1/2 S+WC (alebo 1/1, 1/3), 3 x kontinentálne raňajky bufet, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, mýta Orvieto, Pompeje, parkovné, poistenie Union proti úpadku CK.

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie Union 2 EUR/os/deň 

Povinný príplatok:

CAPRI  cca  48 EUR - spiatočný trajekt zo Sorrenta - Capr i - Sorrento, 3 x spiatočná doprava minibusmi v Sorrente a na Capri

Možné vstupy:

CAPRI: Capri -  Augustova vyhliadka cca 1,5 EUR, Anacapri Villa San Michéle  8 EUR (skupiny zľavy), majolikový interiér v kostole San Michele Anacapri cca 2 EUR, modrá jaskyňa od 14 EUR (len pri dobrom počasí – loď + vstup, individuálny program

POMPEJE:  vykopávky 15 EUR, mládež študenti 18 - 25 rokov 9,50 EUR, mládež do 18 rokov zdarma

ORVIETO:. Lanovka spiatočná cca 4 EUR/os. – skupiny zľavy,  Duomo 2 EUR (s kaplnkou Brizio - fresky, spolu 3 EUR)

Lodné trajekty: Salerno - Amalfi od 8 EUR, Amalfi - Positano od 8  EUR,  spiatočný Positano - Salerno od 12 EUR

OBJEDNÁVKA