Florencia - Rím - Vatikán5 - denný autobusový zájazd V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Taliansko

Pozývame Vás na zájazd do Ríma, kde navštívite najznámejšie rímske baziliky a pamiatky a do jedinečnej Florencie, keď sa snúbi gotika s renesanciou.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod zo Slovenska v popoludňajších hodinách, Banská Bystrica cca 13.15 hod., ZV, ZH, NR, TT, z Bratislavy cca 17.15 hod., cesta nonstop do Talianska cez Rakúsko.

2. deň:

Príchod do FLORENCIE po 07.00 hod., 9 hodinová pešia prehliadka centra mesta počas bezpečnostnej prestávky autobusu - Bibliotéka Nazionale, Kostol Santa Croce s hrobkami slávnych Talianov vrátane Michelangela, Piazza Signoria s Palazzo Vecchio, sochou Dávida, Neptúna a Galériou Uffizi, Dómske námestie s baptistériom a „top“ pamiatkou dómom Santa Maria del Fiore, Medicijské pamiatky - Palazzo, kostol San Lorenzo, medicijské kaplnky, trhy s koženými výrobkami, most Ponte Vecchio, Galéria Palatina v Palazzo Pitti, návrat popri rieke Arno do autobusu. Fakultatívne možnosti vstupov - kostol Santa Croce, Galéria Uffizi alebo Galéria Palatina s parkom Boboli, Galéria dell´ Academia s originálnou sochou Dávida. Odchod z FLorencie cca 16.10 hod. Príchod do hotela ** v okolí Ríma cca 20.45 hod.

3. deň:

Kontinentálne raňajky /teplé nápoje, pečivo, maslo, džem/, presun do RÍMA na celodennú prehliadku. Nakoľko zahraničné turistické autobusy nemôžu jazdiť po meste, prehliadka sa bude realizovať sčasti pešo a metrom v smere: Sväté schody, Lateránska bazilika, Bazilika sv. Klementa (relikvie sv. Cyrila), antické Koloseum zvonku, presun popri Fore Romane, Kapitol, Piazza Venezia, osobné voľno na občerstvenie, odtiaľ po obchodnej ulici Corso k Piazza Navona, Pantheónu, Fontane di Trevi a Španielskym schodom. Odtiaľ metrom k parkovisku Laurentina, kde Vás vyzdvihne náš autobus. Cestou späť možnosť zastávky v nákupnom centre. Večer návrat do hotela.

4. deň:

Kontinentálne raňajky, celodenná prehliadka VATIKÁNU, fakultatívne návšteva Vatikánskych múzeí 2,5 - 3 hod., voľno na občerstvenie a nákup suvenírov v cenove výhodných obchodoch, prehliadka Námestia a Baziliky sv. Petra s hrobkami pápežov, ulica Zmierenia, Anjelský hrad a most. Odchod z Ríma cca 19.00 hod., cesta nonstop Taliansko, Rakúsko.

5. deň:

Príchod do Bratislavy po 11.30 hod., výstupy po trase, do B. Bystrice po 15.30 hod.


Poznámka:

V prípade záujmu ucelených kolektívov možno miesto Florencie navštíviť pútnické miesto ASSISI  spojené so životom sv. Františka a sv. Kláry, alebo mesto v skalách ORVIETTO, alebo mesto SIENA.

 

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:
2 x hotelové ubytovanie ** v 1/2 S+WC, 2 x kontinentálne raňajky (teplé nápoje, maslo, pečivo džem), odborného sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, mýto Rím, Florencia, poistenie Union proti úpadku CK

Možné príplatky:
komplexné cestovné poistenie UNION 2,00 EUR/os/deň, 1/1 izba 30 EUR/zájazd.

Možné vstupy:
RÍM: Vatikánske múzeá  17 EUR, deti a študentské skupiny  8 EUR, Dolná Bazilika sv. Klementa  5 EUR, deti, študenti  3,50 EUR, Kupola na Bazilike sv. Petra výťah  8 EUR, študentské skupiny pešo od  3 EUR, Klenotnica Baziliky sv. Petra  6 EUR Koloseum+Palatín+Forum Romanum  16 EUR, metro  4,50 EUR.

FLORENCIA: Galéria Uffizi 20 EUR, študenti do 18 r. a dôchodcovia nad 65 r. zdarma, mládež 18 - 25 rokov zľavy, Kostol San Lorenzo  4,50 EUR, Kostol Santa Croce  5 EUR, Galéria Pallatina v Pal. Pitti  16 EUR, mládež do 18 rokov zdarma, Park Boboli  10 EUR, Galéria dell´Accademia  12,50 EUR, Palazzo Vecchio, Opera Ticket 18 EUR (Giottova zvonica, kupola Brunelleschi  na katedrále, Baptistérium , krypta, múzeum), Kostol S.M.Novella 3,50 EUR. Pri rezervovaní vstupu do múzeí vopred, príplatok 4 EUR/os.

OBJEDNÁVKA