Na skok do Švajčiarska a BavorskaWies - Bavorské zámky - Stein - Rheinfall - Zurich - Luzern V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Švajčiarsko

Zájazd s krátkou dostupnosťou a krátkym časovým rozsahom ponúka najkrajšie pamiatky Južného Bavorska - rozprávkové zámky Ľudovíta II., romantickú prírodnú scenériu a najznámejšie švajčiarske mestá.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM

1.deň

Odchod zo Slovenska v podvečerných a večerných hodinách /Bratislava 22.30 hod./, cesta nonstop.

2.deň

Príchod do dedinky WIES v ranných hodinách, prehliadka unikátneho rokokového kostola Wieskirche /pamiatka Unesco/. Odtiaľ pokračovanie po tzv. “Romantickej ceste“ do mestečka Hohenschwangau. Návšteva romantických zámkov Ľudovíta II. Bavorského – HOHENSCHWANGAU a NEUSCHWANSTEIN v dopoludňajších a popoludňajších hodinách, český audioguide alebo sprievodné slovo na zámkoch. Prechádzka romantickou prírodou. Podvečer pokračovanie do rakúskeho pohraničného mestečka BREGENZ pri jazere Bodensee. Hotelové ubytovanie **plus v 1/2 S+WC. Možnosť individuálnej večere v blízkych reštauráciách.

3.deň

Raňajky, trasa popri jazere Bodensee do malebného severošvajčiarskeho mestečka STEIN am Rhein, ktoré je architektonickou perlou Švajčiarska a jeho najzachovalejším komplexom stredovekých meštianskych domov /s maľovanými príbehmi na fasádach/. Odtiaľ presun k blízkej európskej atrakcii Rheinfall–Rýnskemu vodopádu, ktorý je najväčším v Európe. Popri Zurišskom jazere sa dostanete do moderného švajčiarskeho veľkomesta- „bankárskeho“ ZURICHU. Popri jazere prejdete z prístavu Burkliplatz 1200 m dlhou luxusnou triedou Bahnhofstrasse, popri ktorej je aj väčšina historických objektov /vyhliadka Linderhof, kostol sv. Petra s najväčším hodinovým číselníkom v Európe, Munsterhof, dóm, ... . Hotelové ubytovanie pri Luzerne **plus v 1/2 S+WC.

4.deň

Zosilnené raňajky, o 8.10 hod. odchod do LUZERNU, situovanom na ďalšom krásnom jazere – Vielwaldstätter. Počas 9 hodinovej bezpečnostnej prestávky autobusu si pozriete mesto a jeho historické zaujímavosti /kostoly, Kaplnkový most a ostatné mosty, alpské domy, leví pamätník, možnosť okružnej lodnej jazdy po jazere, osobné voľno/.Podvečer cesta nonstop na Slovensko.

5.deň

Príchod v dopoludňajších hodinách.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

2 x hotelové ubytovanie** v 1/2 S+WC, 2 x zosilnené raňajky, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/ Man, poistenie Union proti úpadku CK.

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie Union 2,50 EUR/os/deň,  Pandemic 4 EUR/os/deň (základné+COVID), 1/1 izba 36 EUR/zájazd

Možné vstupy:

Rýnsky vodopád vyhliadka  4-5 CHF/os, Plavba po jazere v Luzerne  12 - 14 CHF - menší okruh, veľký 2 – hodinový okruh  20 - 22 CHF/os, kombi vstup na zámky Hohenschwangau a Neuschwanstein (King´s ticket) aj s rezervačným poplatkom 26 EUR, mládež, seniori zľavy

OBJEDNÁVKA