Víkend v údolí WachauMelk, Krems, záhrady Tulln, Rakúsko

Malebná príroda a zachovalé historické miesta či najkvalitnejšie rakúske víno priťahujú do Údolia Wachau turistov od jari až do jesene.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (Banská Bystrica 5.30 hod., ZV, ZH, Nitra 7.40 hod., TT, Bratislava 9.00 hod.. Program začne návštevou mestečka a opátstva MELK, ktorému dominuje jedna z najväčších barokových stavieb Rakúska, benediktínsky kláštor. Prehliadka záhrad samostatne a kláštorného komplexu so špeciálnym miestnym sprievodcom v nemčine o 12.00 hod. (60 minút). Potom sa vydáte po jednej z  najkrajších rakúskych prírodných ciest - dunajským údolím Wachau. V mestečku SPITZ je slávna terasovitá vinica Tausendeimerberg. V dedinke je veľa vinárov, možná návšteva vinára s degustáciou 4 - 5 vzoriek vín, za príplatok. V stredovekom DURNSTEINE je ruina hradu, kde bol väznený anglický kráľ Richard Levie Srdce (historický farský kostol, radnica), ... . Hotelové ubytovanie priamno v Kremse *** 1/2 S+WC +TV. Večera v individuálnej réžii v blízkych reštauráciách.

2. deň:
Zosilnené raňajky. Prehliadka mesta KREMS. Patrí medzi najmalebnejšie v Rakúsku a zároveň je bohaté na historické pamiatky, hlavnými tepnami sú Obere a Untere Landstrasse (kostoly, renesančná radnica, Stĺp Najsv. Trojice, kamenná brána Steiner Tor, …). Cestou späť zastávka v meste kvetov TULLN - návšteva kvetinových záhrad. Návrat v podvečerných hodinách Bratislava, pokračovanie TT, NR, ZH, ZV, BB.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:
1 x hotelové ubytovanie *** v 1/2 izbe so S+WC+TV, 1 x zosilnené raňajky, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/ Bova, poistenie Union proti úpadku CK

Možné príplatky:
komplexné cestovné poistenie UNION 2,50 EUR /os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné + COVID), 1/1 izba 29 EUR / zájazd


Možné vstupy:
kláštorný komplex MELK so špeciálnym sprievodcom v nemčine pri skupine  14,50 EUR, študenti do 27 r.  8,50 EUR, bez sprievodcu  12,50 EUR, park a záhrady - individuálna prehliadka v prípade vstupu do opátstva zdarma (inak 4 EUR), Záhrady Tulln  13,50 EUR, seniori 12,50 EUR, deti 6 -15 rokov  8,90 EUR, degustácia vín v SPITZ 4 - 5 vzoriek, chlieb, voda  10 EUR, kostol Durnstein 6,50 EUR, skupina 5 EUR, deti a študenti 3,50 EUR, audioguide 2,50 EUR

Poznámka:

Kolektív - termín podľa vlastného výberu.

OBJEDNÁVKA