Advent „Graz, Maribor, Zagreb“V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Rakúsko

Pozývame Vás na predĺžený adventný víkend s návštevou čarovných vianočných trhov až v troch štátoch. Budete tak môcť porovnať sviatočnú atmosféru, vône, chute, výzdobu v Maribore, Záhrebe a Grazi - tu dokonca advent povýšili na piate ročné obdobie.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM

1. deň:
Odchod z BANSKEJ BYSTRICE, ZV, ZH, NR, TT, BRATISLAVY 07.30 hod.. Cesta nostop Rakúsko, Slovinsko (360km). Cca po 14.15 hod. príchod do slovinského alpského mesta MARIBOR. Pešia prehliadka centra mestečka - dominantná františkánska Bazilika Milosrdnej Panny Márie, Námestie Trg Slobody, kde sa nachádzajú starodávne vínne pivnice - synonimum mesta z r. 1847 v dĺžke 2,5 km. Blízky Grajski Trg s mestským zámkom a stĺpom sv. Floriána s kaviarňami a romantickými úzkymi uličkami so starými meštianskymi domami s kaviarňami a obchodmi. Na konci Grajskej ulice je Trh Generala Maistra so sochou, parkom a impozantnou budovou I. Gymnázia. Slovenskou a Gospodskou ulicou prejdete na krásny Slomškov trg (pomenované po biskupovi) - kultúrne centrum mesta - Slovinské národné námestie, Slovinská pošta, Mariborská univerzita a univerzitná knižnica, divadlo, gotická katedrála - Stolnica S. Jána Krstiteľa a gotický stĺp svetla z 13.st. Svetilni steber. Odtiaľ sa vrátite na obchodnú Gospodsku ulicu a na jej konci sa ocitnete na hlavnom námestí Glavni trg s morovým stĺpom P. Márie, starou radnicou Rotovž. Na západnej strane námestia vpravo je židovská ulička s obchodíkmi a starou synagógou. Ak pojdete na západ zase vľavo, prídete k exkluzívnej secesnej budove Kultúrneho centra Národný dom. Osobné voľno na adventných trhoch Glavni Trg, Grajski Trg,Trg Svobode. Cca 20.00 hod. ubytovanie hotel *** má aj reštauráciu, individuálna alebo spoločná večera od 8 EUR/os pri skupine.


2. deň:
O 7.10 hod. zosilnené raňajky, 8.10 hod – odchod do 130 km vzdialenej chorvátskej metropoly ZÁGREBU. Príchod o 10.30 hod. do Zágrebu, ktoré sa stalo už druhý rok po sebe výhercom titulu „Najlepší adventný trh v Európe“. Trhy sa konajú na viacerých hlavných námestiach. Pozriete si Dolné mesto a jeho námestia, katedrálu, kostol sv. Marka, Nám. Josipa Jelačiča, sochu kráľa Tomislava, adventnú atmosféru dopĺňa aj živý betlehem, bohaté umelecké a hudobné sprievodné programy, nájdete tu aj inovatívne moderné akcie, napr. 3D svetelné inštalácie v tuneli, kde sa po vstupe človek ocitne v magickej vianočnej rozprávke…. Osobné voľno na trhy. Cca 17.30 hod. odchod do hotela v Maribore. Večera v individuálnej réžii alebo spoločná večera od cca 8 EUR/os.

3. deň:
Zosilnené raňajky o 7.10 hod., o 8.10 hod. odchod do metropoly Štajerska, GRAZU. Príchod cca 9.30 hod.. Symbolom mesta je 28 m vysoká stredoveká hradná veža s hodinami na hradnom vrchu počas prehliadky si pozriete Dóm, Františkánsky kostol radnicu. Hradný areál má zaujímavé dvojité schodište… osobné voľno na niektorých 14 adventných trhoch - centrálne sú na Hlavnom námestí mesta, či unikátne vianočne vyzdobenými cukrárňami, kaviarňami... Jednou z najočakávanejších atrakcií roka je už tradičná výstava ľadových jasličiek - betlehemu z francúzskeho ľadu (vydrží aj odmäk).- na arkádovom nádvorí renesančného Landhaushofu. Cca 15.00 hod. odchod do Bratislavy (278km) - príchod cca 18.40 hod, TT, NR, ZH, ZV, Banská Bystrica po 22.00 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

2 x hotelové *** ubytovanie 1/2 S+WC+TV, 2 x zosilnené raňajky, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man s poplatkami za diaľnicu a parkovným, poistenie Union proti úpadku CK


Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie UNION 2,50 EUR /os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné + COVID)

OBJEDNÁVKA