Južné Bavorsko z NitryV prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Nemecko

Pozývame Vás na zájazd, ktorého ponuka je pestrou mozaikou prírodných krás, romantickej atmosféry, umeleckých pamiatok a poznania ľudskej šikovnosti. A ktoré sú synonymá Bavorska? Známe „značky“ - metropola Mníchov s Nemeckým múzeom, pivom, autami BMW a historickým radničným centrom, Romantická a Alpská cesta s bavorskými kráľovskými zámkami.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod z NITRY o 6.00 hod., BRATILAVY o 7.40 hod. - cesta nonstop Rakúsko, Nemecko.O 15.00 hod. príchod  do metropoly Bavorska – MNÍCHOVA. Počas pešej prehliadky centra uvidíte Karlovo námestie, Justičný palác, kostol sv. Michala, Frauenkirche a radnicu s orlojom na Marienplatz. Kratšie osobné voľno, večer hotelové ubytovanie v štýlovom bavorskom hoteli *** Zum Dragoner v mestečku Peiting, možnosť večere - menu 15 EUR, 1/2 izby so S+WC+ TV. Hotel má vlastnú reštauráciu, večera možná aj a la carte v individuálnej réžii. 

2. deň:

Zosilnené raňajky. Odchod na juh. O 9.25 a 9.30 hod. (skupina bude rozdelená na 2 časti) začiatok prehliadky zámku a záhrad - fontána, vodopády - LINDERHOF. Cca 11.00 hod. presun do blízkej dedinky ETTAL - krátka návšteva Benediktínskeho opátstva s kostolom známeho tiež výrobou vynikajúcich bylinných likérov a piva - možné vstupy so špeciálnym sprievodcom. Ich produkty si možno aj zakúpiť. Odtiaľ pocestujete do najznámejšieho nemeckého alpského strediska GARMISCH - PARTENKIRCHEN, možnosť jazdy zubačkou a kabínkovou lanovkou pod Zugspitze (2962m), najvyššiu horu Nemecka, osobné voľno. Návrat do hotela Zum Dragoner v Peiting. Možnosť večere.

3. deň:

Zosilnené raňajky, presun južne po bavorskej „Romantickej ceste“do mestečka HOHENSCHWANGAU, ktoré je východzím miestom k rozprávkovým zámkom Hohenschwangau a Neuschwanstein. O 9.10 hod. vyzdvihnutie lístkov, prehliadky zámkov (10.10 hod. vstup do Hohenschwangau -10 minút pešo z parkoviska a 13.05 hod. do Neuschweinsten - tu peší presun pohodlnou cestou k zámku trvá 30 minút, alebo za poplatok mikrobus alebo koňské povozy - cesta hore 7 EUR, len dole 3,50 EUR, prechádzka popri jazere a  romantickou prírodou, osobné voľno. Pri ceste späť zastávka v dedinke WIES - prehliadka unikátneho rokokového kostola WIESKIRCHE /pamiatka UNESCO/, situovaného v krásnom prírodnom prostredí. Návrat do hotela Zum Dragoner v  Peiting a pod., spoločná večera menu v cene zájazdu.  

4. deň:

O 7.00 hod. raňajky, 7.50 hod. odchod do BERTECHSGADENU (do 240 km z Peiting), príchod cca 12.10. O cca 14.30 hod. výlet miestnym autobusom z Obersalzbergu z 1200 m na horu Kahlstein (1834m)  Kahlsteinhaus - „Orlie hniezdo“ Adolfa Hitlera, odkiaľ je krásny výhľad na panorámu nemeckých Álp. Vila bola postavená k jeho 50. narodeninám. Cesta autobusom trvá 20 minút a potom nasleduje tunelový výťah k vile. Späť detto. Po návrate odchod naším autobusom k blízkemu jazeru Kônigsee svojou farbou a okolím pripomína nórske fjordy. Prechádzka, osobné voľno, možnosti občerstvenia pri jazere.  Cca 14.50 - 16.05 hod. možná plavba za príplatok 15 EUR výletnou loďou okolo vodopádu ku kaplnke sv. Bartolomeja, ležiace pod horou Watzmann (2713m) - toto len v prípade časových možností, nakoľko dlhšie trvá výlet Orlie hniezdo a všetko záleží od počasia.  Najneskôr 16.45 hod. odchod na Slovensko (570 km), príchod v neskorších večerných hodinách, do cca 23.30 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

3 x hotelové** ubytovanie v 1/2 S+WC, 3 x kontinentálne raňajky,  dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/ Bova, sprievodcu, poistenie Union proti úpadku CK, 1 x večera menu

Možné príplatky:

komplexné poistenie Union 8 EUR/os/zájazd

Možné vstupy:

ZÁMKY

Kráľovské bavorské zámky Neuschw.a Hohenschw - 26 EUR /vstupy do oboch zámkov a rezervačný poplatok/, cesta k  zámku Neuchw. pešo 30 minút maximum alebo shuttlebus či konsky povoz - kočiar, cesta hore 7 EUR, dole 3,50 EUR/os.

Zámok Linderhof a budovy v parku  s rezervačným poplatkom 8,50 EUR, deti do 18 r. zdarma (platia len rezervačný poplatok 1 EUR)

Opátstvo Ettal: Kostol zdarma.   Www.kloster-ettal.de 

- 30-45 minútová prehliadka kostola a sčasti opátstva so špeciálnym miestnym sprievodcom  4 EUR/os

- 45 minútová prehliadka likérky s ochutnávkou 7 EUR/os

- len ochutnávka v ich špecializovanom obchodde 30 minút s ochutnávkou a výkladom  6 EUR/os

- ich pivovar so špeciálnym sprievodcom 60 minút s ochutnávkou 10 EUR/os

a/ Garmisch Classic zubačka a lanovka  na hory vľavo do Zugspitze  27 EUR  spiatočný lístok

b/ Zugspitze zubačka a lanovka pod ľadovec 56 EUR  spiatočný lístok

c/ kombinácia oboch 67 EUR   spiatočný lístok

Orlie hniezdo  spiatočná cesta s miestnym autobusom a výťahom od 16,60 EUR,  s miestnym sprievodcom 22,60 EUR

Plavba po jazere Konigsee 15 EUR

OBJEDNÁVKA