Veľká noc v Alsasku a Baden BadenSTRASBURG, COLMAR, ALSASKÉ VINÁRSKE DEDINKY, BADEN BADEN V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Francúzko

Pozývame Vás na zájazd s krásnou prírodnou panorámou , malebnými mestečkami a výbornou gastronómiou.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň: 

Odchod z Banskej Bystrice 15.30 hod., ZV 16.00 hod., ZH 16.50 hod., NR 18.00 hod., TT 17.45 hod., Bratislava 19.30 hod., cesta nonstop cez Rakúsko, Nemecko do Strasburgu.

2. deň: 

Príchod do hlavného mesta Alsaska a sídla Európskeho Parlamentu STRASBOURGU v ranných hodinách. Autobusom okruh k budovám sídla Európskeho Parlamentu a Rady Európy. Prehliadka budov zvonku. Návrat do centra. Počas 9 - hodinovej bezpečnostnej prestávky si pozriete časť historického jadra mesta položeného na kanáloch rieky Rýn. Prechádzka malebnou štvrťou PETITE FRANCE v starom meste s historickými domami (kožušníkov, mlynárov), štýlovými reštauráciami a prieplavami na ramenách rieky ILL, krytými mostami s najznámejším Ponts - Couverts. Určite zaujmú štýlové strechy cechových domov a veľkolepá 142 m vysoká pieskovcová katedrála NOTRE-DAME, ktorá je majstrovským dielom kamenného čipkárstva (vstup zdarma, od 12.00 hod. poplatok za film a orloj vo vnútri katedrály, príp. zvlášť veža 332 schodov...). Na Katedrálnom námestí je aj kupecký dom z 15. storočia (dnes aj reštaurácia) MAISON KAMMERZELL, či blízke katedrálne múzeum so zbierkou stredovekého umenia. PALAIS ROHAN – bývalé sídlo štrasburských biskupov z 18. st. je dnes komplexom 3 múzeí (archeologické zbierky, alsaské remeslá, obrazy starého umenia) - možný vstup na umelecké zbierky. O 13.30 hod. rezervovaná veľká  1,10 hod. „romantická“ plavba po kanáloch Strasbourgu okolo Starého mesta až k budovám EU. Plavba začína 150 m od katedrály Embarcadere du Calais Rohan, na mieste platba 13 EUR. Veľa obchodov sa nachádza na Place des Halles s viac ako 110 obchodmi a reštauráciami, či v nákupných galériách Lafayettes a Printemps. Osobné voľno. Prehliadka starej vínnej pivnice z r. 1395 (zrenovovaná v r. 1994) Cavé Historique des Hospices de Strasbourg. Blízko parkoviska autobusu Etoile je aj nákupné centrum Rivetoile Shopping Mall so supermarketom. Odchod cca o 18.30 hod.. O 19.00 hod. hotelové ubytovanie Strasburg **plus  v 1/2 S+WC+TV. Večera v individuálnej réžii v reštaurácii hotela alebo okolitých reštauráciách.

3. deň:

Mierne zosilnené francúzske raňajky o 7.15 hod.. Od 8.00 hod. presuny po známej „rýnskej alsaskej vínnej ceste. RIBEAUVILLE (60 km) – stredisko rizlingu, kde občas z fontány tečie miesto vody víno. Prehliadka centra s 2 gotickými kostolíkmi (sv. Gregora a sv .Augustína), pestrými malebnými domami, vínnymi obchodíkmi, (fakultatívne možný malý vláčik,45 min. za  6 EUR). V prípade záujmu možná návšteva svetove uznávaných vinárov - predaj kvalitných vín (Crémant d´Alsace, Pinot Noir, Gris, Riesling...): Louis Sipp, Bott Fréres, Maison Trimbach, Cave Ribeauville. Kratšie osobné voľno v Ribauiville. Krátka zastávkablízkej romantickej vinárskej dedinke RIQUEWIHR – najkrajšia na vínnej ceste. Do centra malebnej dedinky sa dostanete pešo, v dedinke pôsobí svetovo uznávaný vinár Hugel & Fils. Pokračovanie do historického COLMARU (20 km) na rieke Lach. Prehliadka námestis Place Unterlinden (fakultatívne cesta malým vláčikom po meste od 5,50 EUR na osobu v skupine 35 minút - doporučujeme, alebo možnosť plavby na člnoch 6 EUR za 30 min.). V centre mesta: Pfisterov dom - najkrajší v starom meste, najväčší chrám kostol Sv. Martina. Malebná štvrť farebných domov známej ako „Malé Benátky“,, - romantická štvrť La Krutenau, v meste sú aj colmarské veľkonočné trhy. Osobné voľno. Návrat do hotela v Strasbourgu.

4. deň:

O 7.10 hod. mierne zosilnené francúzske raňajky, 8.00 hod. presun 62 km do  slávneho nemeckého kúpeľného mestečka  s nostalgickou atmosférou BADEN BADEN. 9 hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. V peknom historickom stredisku je veľa atrakcií a možno si dopriať novú dávku osvieženia. Staré centrum s budovami rôznych štýlov, opera, nový zámok, kaskádovitá fontána, … . Kúpeľný park je stále živým miestom zábavy a spoločenského života. Jeho súčasťou je aj kaplnka, promenády s malými butikmi …, v budove Kurhaus z 19. st. je dnes malé kasíno aj kaviareň. V meste zostali zachované viaceré pozostatky prvých pôvodných rímskych kúpeľov. Zaujímavé je múzeum šperkov či Múzeum ruskej firmy Fabergé vrátane svezoznámych „vajíčok“.  Cca 18.30 hod. odchod na Slovensko.

 5. deň:  

Návrat na Slovensko - Bratislava  po 07.30 hod., pokračovanie až do Banskej Bystrice.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

2 x hotelové ubytovanie **plus, 2 x francúzske raňajky, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Man, poistenie UNION proti úpadku CK, sprievodcu po trase zájazdu

Možné príplatky:

Komplexné cestovné poistenie Union 2,50 EUR/os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné + COVID)

Možné vstupy, platba na mieste:  

Strasbourg:  Plavba loďou po kanáloch starého mesta - veľký okruh 75 minút  13 EUR, v katedrále - 12.00 hod. film o orloji a katedrále, 12.30 hod. orloj  2 EUR (pri skupine) - 3 EUR,  strecha 332 schodov  4 EUR (pri skupine) - 5 EUR, Musée Alsacien  6,50 EUR dosp.,  Musée d´art moderne et Contemporain  7 EUR,  Múzeum dekoratívneho umenia a Múzeum krásnych umení po  6,50 EUR,  MHD elekrtrička  1,70 EUR (pri skupine možná zľava na cca 1,40 EUR, pri kúpe karnetu 10 listkov ...14 EUR)

Ribauiville: malý vláčik 45 minút  6 EUR

Colmar:  Vláčik 1 cesta cca 35 minút cca  5,50 EUR - doporučujeme!!!,  plavba na člnoch 30 minút cca od  6 EUR

Baden Baden:  Muzeum Faberge 18 EUR (seniori, mládež 12 EUR), skupiny zľavy

OBJEDNÁVKA