Romantika Francúzskej riviéryCannes - Saint Tropez - Nice - Monaco , Francúzko

Nádherná krajina, priaznivé klimatické podmienky a úžasne bohatá vegetácia lákali už v polovici 18.stor. na tieto miesta vybranú spoločnosť z celej Európy. Dodnes je Riviéra vyhľadávaným turistickým cieľom možno aj preto, lebo je to neobyčajne krásna oblasť, jej farby upútajú určite každého. Azúrovo modré more lemujú biele domky, niekde i palmy a v tieni olivovníkov voňajú ruže a mimózy. Kamienkové a pieskové pláže striedajú príkre útesy, ktoré sa prudko zvažujú do mora a vytvárajú tak neopakovateľný ráz tunajšieho pobrežia. Francúzska riviéra je viac než len prázdninový raj, prijmite teda naše pozvanie na výlet.

6-dňový
autobusový zájazd
Utorok - Nedeľa Cena: 435,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod z Banskej Bystrice cca 11.00 hod., nástupy ZV o 11.30 hod., ZH o 11.50 hod., NR o 13.15 hod., TT o 14.00 hod., Bratislavy cca 15.00 hod., cesta nonstop cez Rakúsko a Taliansko /Ligúria/ do Cannes.

2. deň:

V ranných hodinách príchod na Azúrové pobrežie do mesta CANNES, 9 hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Prehliadka svetoznámeho luxusného mesta Francúzskej riviéry /reprezentačná trieda La Croisette s filmovým palácom, staré mesto s romantickými uličkami, vyhliadkou a katedrálou Notre Dame/, pobyt pri mori /najlepšie pieskové pláže na Côte d´Azur/. V blízkosti reštaurácie, obchody, bistrá...možný fakultatívny výlet vláčikom po meste. Počas voľna doporučuejeme lodný výlet /lode idú každých 30 minút/ na ostrov St. Marguerite s peknou prírodou, plážami a vyhliadkami /12 min. jazdy/, kde sa nachádza pevnosť s celami. Tu bol údajne koncom 17. st. väznený „muž so železnou maskou“.Podvečer o cca 17.00 - 17.30 hod. presun na hotelové ubytovanie **plus pri Cannes - cca 42 km, 1/2 S+WC+TV, prípadne 1/1, 1/3.

3. deň:

Po kontinentálnych francúzskych raňajkách Vás čaká celodenný pestrý program na juhu Côte d´Azur, ktorého cesta prechádza väčšinou popri mori. PORTGRIMAUD – čarovné lagúnové mestečko s prístavmi priamo pred domami, pretkané množstvom vodných tokov, pripomínajúce Benátky. Jedinečný tradičný provensálsky štvrtkový trh s ovocím, syrmi, koreninami, šperkami, taškami, oblečením a ochutnávkou miestnych kulinárskych špecialít. Možnosť lodnej plavby kanálmi mestečka a výstup na zvonicu miestneho ekumenického kostola s krásnym výhľadom na lagúnu.SAINT TROPEZ - jedna z hlavných turistických atrakcií pobrežia a obľúbené miesto celebrít z celého sveta /luxusné vily, jachty v prístave Vieux Port, filmová žandárska stanica, dominantný miestny kostol so zvonicou a radnicou, romatické uličky, obchodíky a umelecké galérie. Osobné voľno na obed. Odtiaľ presun popri Pampellone a viniciach do blízkeho RAMATUELLE. Romantické stredoveké mestečko s vínnymi pivnicami, starými domami či sochou sv. Ondreja – patróna mesta, vyrezanou z figovníka. Na miestnom cintoríne je pochovaný herec Gerard Philipe. Cestou späť kratší pobyt pri mori s možnosťou kúpania na periférii FRÉJUSST.RAPHAEL a večer osobné voľno na prímorskej mestskej promenáde s možnosťou individuálnej večere. Návrat do hotela

4. deň:

Kontinentálne francúzske raňajky, odchod z hotela o 7.50 hod., na sever. Najprv sa zastavíte v atraktívnej dedinke ST.PAUL DE VENCE. „Stredoveka“ pevnosť na skale“, ktorá si zachovala svoj stredoveký charakter a je strediskom umelcov (malé nízke kamenné domčeky s množstvom minigalérií a obchodíkov s umeleckými predmetami a suvenírmi, krčmičky v ktorých sa dodnes stretáva umelecká bohéma, katedrála, hradby s nádhernými vyhliadkami, či miestny cintorín s hrobami umelcov vrátane Marca Chagalla). Cca po 13.00 hod. príchod do najväčšieho mesta Cote d´Azur, NICE (19 km). Cca 13.15 hod. výlet miestnym vláčikom (50 minút) po hlavných pamiatkach mesta - kvetinový trh, kasíno, staré mesto s úzkymi uličkami a starobylými kostolmi, hlavné reprezentačné námestie nám. Place Masséna, divadlo, Justičný palác. Dostanete sa aj k bývalej hradnej pevnosti s parkom nad mestom s úžasnou panoramatickou vyhliadkou na Zátoku Anjelov. Po návrate z výletu kratšie osobné voľno na občerstvenie, možnosť prehliadky so sprievodcom do blízkeho centra starého mesta – starobylé uličky, kostol sv. Reparáty a sv. Rity, pri ktorej sa náchádza aj najlepšia zmrzlináreň v celom Provensálsku FENOCCHIO. Osobné voľno, možný kratší pobyt pri mori na okrúhliakovej miestnej pláži na Anglickej promenáde, lemovanej palmami. Blízkosť reštaurácií a nákupných tried – možnosť večere v individuálnej réžii. Cca po 19.30 hod. odchod na hotelové ubytovanie v Nice (cca 3 km) v hoteli Kyriad v západnej časti - 1/2 S+WC+TV (prípadne 1/1, 1/3). Pri hoteli je aj reštaurácia.

Poznámka:

Je tu ešte možné vtesnať ANTIBES, ale bolo by to na úkor pobytu pri mori a bolo by málo času na Nice. V Antibes je jachtársky pristav a Picassove muzeum.

5. deň:

Kontinentálne raňajky, odchod do 24 km vzdialeného Monackého kniežatstva. 9 hodinová prehliadka MONACA – „perly Francúzskej riviéry“ s pobytom pri mori. Pozriete si reprezentačnú časť Monaco s kniežacím palácom a katedrálou /možnosť návštevy Oceánografického múzea, aj paláca/, obchodnú časť La Condamine a rekreačnú a zábavnú časť Monte Carlo /parky, kasíno, jachtársky klub… štrková mestská pláž/. Cca 18.30 hod. odchod na Slovensko, cesta nonstop cez Ligúriu, Taliansko, Rakúsko.

6. deň:

Príchod v poludňajších hodinách, Bratislava cca 11.30 hod., Trnava cca 12.20 hod., Nitra cca 13.00 hod.., ZH, ZV, BB

Cena zájazdu 435 EUR

Cena zahŕňa:

3 x hotelové ubytovanie **plus Ibis budget - 1/2 S+WC,TV, 3 x kontinentálne raňajky /teplé nápoje, sladké a slané pečivo, maslo, džem, džús/, sprievodcu po trase zájazdu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, poistenie Union proti úpadku CK

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie UNION 3 EUR/os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné+COVID) , 1/1 izba: 60 EUR/zájazd

Možné vstupy:

Monaco – Oceánografické múzeum 19 EUR, mládež 6 - 17 rokov a študenti s kartou 12 EUR, MHD Monaco 2 EUR, Kniežací palác 10 EUR, pri ucelenej skupine zľava (štátne apartmány kniežacieho paláca nie sú vždy sprístupnené, v závislosti od programu kniežaťa), spolu Kniežací palác a Oceánografické múzeum 25 EUR dospelá osoba, mládež 14,50 EUR

Nice - vláčik o 14.00 hod. veľký okruh nad mesto 10 EUR, plavba

Antibes - Musée Picasso 8 EUR, mládež 6 EUR

Cannes - loďný výlet spiatočný lístok od 15,50 EUR, pevnosť s celami 3 - 7 EUR,. vláčik pomeste Big tour 10 EUR,deti do 10 rokov5 EUR, skupiny nad 15 os. zľavy z ceny 35 minút historická tour 7 EUR,deti cca 4 EUR, skupiny zľavy - nie je v pláne.

Portgrimaud - plavba po lagúnach mestečka cca 4 - 5 EUR,  zvonica 1 EUR

St.Tropez - Muzeum Gendarmerie a kinematografie 5 EUR, deti 12 - 18 r. a študenti do 26 r. 3 EUR, deti do 12 r. .zdarma

 

V prípade kolektívu, termín podľa vlastného výberu.

TERMÍN

Predbežná cenová kalkulácia

PoložkaCenaPočetCena celkom
Základné ceny
Cena zájazdu435,00 EUR0,00 EUR
Nepovinné príplatky
príplatok za jednolôžkovú izbu60,00 EUR0,00 EUR
Komplexné cestovné poistenie UNION (6 x 3,00 EUR os./deň)18,00 EUR0,00 EUR
Komplexné cestovné poistenie UNION Pandemic (základné+COVID) (6 x 4,00 EUR os./deň)24,00 EUR0,00 EUR
Cena za Váš zájazd celkom0,00 EUR

OBJEDNÁVKA