Český Krumlov a Západné ČechyČeský Krumlov - Teplá - Plzeň - Cheb - Loket - Karlovy Vary - Mariánske a Františkovy Lázně V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Česká republika

Dovoľujeme si Vám ponúknuť nenáročný zájazd do Južných Západných Čiech. Navštívime historické mestá Plzeň, kláštor v Teplej a svetoznáme kúpele Zlatého českého trojuholníka – Karlove vary, Mariánske a Františkovy Lázně, ale aj prírodné krásy Južných Čiech.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod z BANSKEJ BYSTRICE o 5.00 hod., ZV, NR, TT, BRATISLAVY o 08.45 hod., cesta nonstop (cez Rakúsko) do Českého Krumlova (Južné Čechy), cca po 13.00 hod. príchod do unikátneho mesta ČESKÉHO KRUMLOVA. Prehliadka zámockých záhrad s otáčavým divadlom a terasovitými vyhliadkami, historického centra s hradom – zvonku, historické námestie, romantické uličky, obchodíky a reštaurácie. Podvečer cca 18.30 hod. odchod na hotelové ubytovanie v Písku (75 km). Hotel ***1/2 izby S+WC+TV.

2. deň:

Zosilnené raňajky o 7.10 hod., o 8.10 hod. presun do Západných Čiech. Návšteva mesta PLZEŇ, o 10.00 hod. rezervovaná prehliadka Plzeňského pivovaru (100 min. za 250 CZK - pri skupine by mala byť aj nepatrná zľava). Voľno na nákup suvenírov v podnikovej predajni a na obed v obľúbenej a štýlovej restaurácii na Spilce (u Prazdroje 7 - v areáli). Pre veľký záujem treba vopred rezerváciu. Skupina 3 chodové menu s pivom do 350 CZK, www.naspilce.cz. Od cca 13.45 hod. prehliadka historického centra, Nám. Republiky, Katedrála sv. Bartolomeja, Veľká synagóga, Renesančná radnica, mariánsky morový stĺp, historické domy Kraus - Vogel špecifické prehl. Adolf Loos, tu však treba včasné rezervácie, cena 200 CZK). O 16.00 hod. presun do Kláštora premonštrátov TEPLÁ pri Mariánskych Lázňach (50 km). O 17.00 hod. prehliadka so špeciálnym sprievodcom, o 18.30 hod. odchod na hotelové ubytovanie Františkovy Lázně (55 km), *** hotel 1/2 S+WC+TV (má aj reštauráciu prípadne aj wellness), tu bude ubytovanie 3 noci. Možné spoločné večere - menu 300 CZK / os. / 1 večera.

3. deň:

Po zosilnených raňajkách cca 8.15 hod. odchod do blízkeho okolia. Prehliadka centra najvýznamnejšieho kúpeľného českého mesta so synonymami: teplé liečivé pramene - Vřídlo, likér becherovka, oblátkky, sklo Moser, Jelení skok, kamzík, kúpeľné promenády a pavilóny, kostoly rôznych cirkví, … . KARLOVY VARY - mesto založil český kráľ Karol IV., vstup o 09.30 hod. - návšteva svetoznámej sklárne Moser so špeciálnym sprievodcom s najväčšou predajňou skla + sklárska huť 300 CZK cez 60 min. + čas v predajni, prípadne podniková kaviareň. Druhý možný vstup o 11.30 hod. 60 min. - návšteva múzea Jan Becher 180 CZK, prehliadka, degustácia, film. Prehliadka centra mesta vrátane Grandhotela Pupp, kúpeľných a obchodných promenád, prameňov a osobné voľno. Tiež možný výlet lanovkou na rozľadňu DIANA s panoramatickým výhľadom na mesto, reštaurácia.
Poznámka: v tento deň by sa na záver dalo stihnúť aj blízke mesto JÁCHYMOV – radnica, kostol, kúpele, ... (cca 14 km od Karlových Varov). Návrat do hotela Františkovy Lázně. Možná spoločná večera za 300 CZK / os.

4. deň:

Zosilnené raňajky o 7.15 hod.. Prehliadka kúpeľného mesta FRANTIŠKOVY LÁZNĚ - mestská pamiatková rezervácia, pomenované po cisárovi Františkovi I.. Symbolom je pramenitá voda kyselka a socha malého chlapca s rybou. Odtiaľ o cca 11.00 hod. odchod do mesta CHEB (10 km). Historická časť Špalíček  - nám. Jiř. z Poděbrad, komplex 11 kupeckých domov, stred Európy, Chebské námestie, kostoly, chebský hrad z diaľky. Osobné voľno na obed. Cca 14.30 hod. odchod do historického malebného mestečka LOKET (35 km). Cca o 15.30 alebo 16.00 hod. prehliadka hradu a osobné voľno v centre s ojedinelou prírodnou panorámou. Z pamiatok vyniká kostol sv. Václava, mestská radnica, morový stĺp najsv. Trojice, obchodíky, kaviarne, .... Doporučujeme návštevu pivnej rodinnej reštaurácie so súkromným pivovarom Svatý Florián. Návrat do hotela vo Františkových Lázňach.

5. deň:

Zosilenené raňajky cca 7.15 hod., presun do kúpeľného mesta MARIÁNSKE LÁZNĚ so 40 minerálnymi prameňmi a „tzv. spievajúcou fontánou“. Slávne kolonády, pavilóny s prameňmi. Atrakciou je aj nedávno otvorený park Boheminium s maketami slavných českých stavebných pamiatok (vstup 150 CZK / os., skupiny zľavy 20%), prípadne kabínková lanovka Krakonoš (140 CZK 10.00 -18.00 hod.). Osobné voľno na obed. Popoludní cca po 13.30 hod. cesta späť na Slovensko cez Čechy, príchod vo večerných hodinách, do Bratislavy cca 19.45 hod., výstupy po trase, Banská Bystrica cca do 23.15 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:
4 x hotelové ubytovanie v 1/2 S+WC+TV – hotel***, 4 x zosilnené raňajky, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, poistenie proti úpadku CK

Možné príplatky:
komplexné cestovné poistenie Union 2,50 EUR/os/deň,  Pandemic 4 EUR/os/deň (základné+COVID), možná spoločná večera vo Františkovych Lazňach 300 CZK / os. / 1 večera (cca 12 až 12,50 EUR menu)

Možné vstupy:
Klášter Teplá - prehliadka so špeciálnym sprievodcom  100 CZK, Hrad Loket  130 CZK so špeciálnym sprievodcom,  110 CZK len s textom, seniori zľavy, 

Karlovy Vary - Muzeum Jan Becher s degustáciou  180 CZK, Sklárne Moser - múzeum a sklárska huť  300 CZK - rezervované (len Múzeum 130 CZK, len huť 120 CZK), Pozemná lanovka Diana spiatočný lístok  80 CZK.
Možné vstupy individuálne:
Mariánske Lázně minipark Boheminium  150 CZK (skupiny cca 20% zľavy), kabínková lanovka Krakonoš  140 CZK, seniori zľavy,  prehliadka Pivovaru Plzeň 100 min.  250 CZK - najzaujímavejšia trasa (www.prazdrojvisit.cz), Zámok český Krumlov (viac trás)  160 CZK, študenti, mládež a seniori 65 + 150 CZK,  Františkovy Lázne - Frantovláček 60 CZK

OBJEDNÁVKA