Adventná atmosféra v BrneV prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Česká republika

BRNO – druhé najväčšie mesto ČR a moravská metropola žije vianočnou atmosférou už od konca novembra. Atraktívne adventné trhy s bohatým programom rôznych vystúpení a koncertov, betlehemy, vysokokvalitný sortiment darčekov, bary s domácimi a zahraničnými nápojmi vrátane domáceho „turbomoštu“, kulinárske špeciality nájdete tak na hlavnom Náměstí svobody ako aj na Dominikánskom náměstí a Zelenom trhu. Atrakciou sú decembrové Design Days s jedinečnými umeleckými predmetmi.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 41,00 EUR

PROGRAM:

Odchod z Banskej Bystrice o 5.30 hod., Zvolena o 6.00 hod., nástupy po trase ZH 06.20 hod., NR 07.30 hod., Zeleneč 08.10 hod., Bratislava cca 08.50 hod.. Po príchode do Brna cca 10.45 hod. výstup na autobusovej stanici oproti Grandhotelu (Benešova ul). Pri Grandhoteli o 10.50 hod. začne pešia prehliadka centrom Brna do 13.00 hod. - Josefskou ulicou prejdete cez hlavnú pešiu tepnu - Masarykovu ul. na Kapucínske námestie s krásnou vyhliadkou na Petrov. Kapucínsky kostol s kapucínskymi hrobkami, Zelný trh s hlavnými adventnými trhami a barokovým stĺpom, komplex domov Špalíček, Katedrála sv. Petra a Pavla s krásnymi terasovitými vyhliadkami, odtiaľ zo zadnej časti pri Denis. sadoch zo Šilingrovho nám. dovidíte až na pevnosť Spilberk. Elegantné meštianske domy na Biskupskej ulici, Hotel Barceló, dom, v ktorom žil herec Hugo Haas, ..., Radničná ulica, objekt Starej radnice s drakom a kolesom, Nová Radnica, Dominikánske námestie s betlehemom a kostolom sv. Michala, budova magistrátu mesta Brna s krásnym nádvorím, studňou a vianočným stromom, Nám. Svobody, Stĺp najsvätejše Trojice, Jakubské nám. s kostolom sv. Jakuba, Kostol sv. Tomáša, budova Najvyššieho súdu, ruské koleso na Moravskom námestí, prípadne ešte blízke Janáčkove divadlo, Mahenove divadlo, prípadne na opačnej strane na Joštovej ulici Evanjelický kostol Jána Ámosa Komenského (tzv. červený kostol), stará budova Masarykovej univerzity a Janáčkova akadémia…. Hlavná nákupná trieda je Masarykova ulica (na č.15 Kleinov palác a č.17 DPL - krásne historické budovy s pasážami až na Dominikánske námestie) a Česká ulica, prípadne aj Rašínova ulica. Osobné voľno na trhoch v centre mesta - Nám. Slobody (hlavný brnenský vianočný strom a trhy), Dominikánske námestie s centrálnym betlehemom, Ježíškovou poštou…, Zelný trh...(umelecké, remeselnícke predmety, cukrovinky, punčové kreácie s tradičným Turbomuštom, betlehemami), Moravské námestie. Prípadne možná aj návšteva väčšieho nákupného centra - galéria Vaňkovka ...(z Josefskej ulice v nákupnej pasáži sú 2x pohyblivé schody dole, podchodom Ste tam cca za 7 minút). Pod Zeleným trhom môžete navštíviť „tajomné podzemie“, kde na Vás čaká historický podzemný svet s rôznymi zákutiami stredovekých chodieb a pivníc. Prípadne ak bude dobré počasie a záujem aj hrad - pevnosť Spilberg (20 minút pešo od centra do mierneho kopca, nádvoria zdarma, kasematy, bastion, sály, za príplatok). 17.05 hod. stretnutie na Nám. Svobody (čierne astronomické hodiny v tavare kužela - tzv. Brnenský orloj), spolu so sprievodcom sa cez Masarykovu ul. a Josefskú dostanete ku Grandhotelu a odtiaľ cez prechod na autobusovú stanicu. Odchod 17.30 hod. z autobusovej stanice Benešova ul. (oproti Grandhotelu). Návrat Bratislava po 19.00 hod., výstupy po trase, návrat do Banskej Bystrice cca 22.00 – 22.20 hod..

Cena zájazdu 41 EUR

Cena zahŕňa:

Autobusovú dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, poistenie Union proti úpadku CK, sprievodcu po trase zájazdu.

Možný príplatok:

Komplexné cestovné poistenie UNION 3 EUR/os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné+COVID)

Možné vstupy:
Tajomné podzemie  160 CZK, študenti, seniori  90 CZK,  Spilberg - pevnosť, hrad bastion - veža  120 CZK, študenti a seniori  70 CZK,  kasematy  140 CZK, študenti a seniori  85 CZK,  hrad stála expozícia  190 CZK, študenti a seniori  115 CZK,  celý Spilberg  350 CZK, študenti a seniori  200 CZK. skupiny výrazné zľavy.
 
 
 

OBJEDNÁVKA