Veľká noc v TalianskuCAPRI – POMPEJE – NEAPOL - MONTECASSINO - ORVIETO – PERUGIA - ASSISI V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Taliansko

Pozývame Vás spoznať jedinečnú prírodnú ostrovnú scenériu, históriu európskej civilizácie a pamiatky, ktoré sú výsledkom ľudskej šikovnosti.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:
Odchod zo Slovenska v dopoludňajších hodinách - TRENČÍN 09.30 hod., Bratislava 11.30 hod., cesta nonstop Rakúsko, Taliansko.

2. deň:
Príchod do SORRENTA v ranných hodinách, celodenný výlet na čarovný OSTROV CAPRI. Odchod minibusom do prístavu v Sorrente zo záchytného parkoviska, cca 50 minút lodný trajekt zo Sorrenta do prístavu Marina Grande na Capri, presun pozemnou lanovkou do centra mesta Capri, vyhliadka z Augustových záhrad na skalné útesy Faraglioni, výlet mikrobusom do neďalekého mestečka Anacapri - cca 5 km, ochutnávka miestnej špeciality Limoncelo,možnosť návštevy jedinečnej Vily San Michéle s múzeom švédskeho lekára Axela Muntheho a ďalšej atrakcie, kostola San Michéles majolikovou podlahou. Fakultatívne pre záujemcov prehliadka svetoznámej „Modrej jaskyne“ (títo však počas dňa by museli mať individuálny program). Podvečer návrat loďou do Sorrenta, miestnym mikrobusom na parkovisko, hotelové ubytovanie** v blízkom okolí Pompejí, možnosť večere za príplatok menu do 16 EUR (pri minimálnom počte 25 os.), 1/2 S+WC+TV.

3. deň:
Po raňajkách prehliadka historického mesta POMPEJE (svetová atrakcia, vykopávky mesta zničeného lávou, osobné voľno aj na obed). Cca o 13.00 hod. odchod. Prejazd cez NEAPOL - dolná časť mesta Nový hrad, Kráľovský zámok, Castel dell´Ovo na hrádzi, Plebistické nám., kostol San Francesco di Paola s povestnou kupolou, divadlo S. Carlos, galéria Umberta I., cca o 17.15 hod. príchod do MONTECASSINA 107 km - prehliadka vysokopoloženého kláštora a baziliky - kolíska benediktínskeho rádu. Krásna panoramatická vyhliadka na prírodné scenérie. Večer do 21.00 hod. hotelové ubytovanie**plus v  okolí Ríma, alebo vyššie Attigliana, 1/2 S+WC+TV, možnosť večere za príplatok, menu (pri minimálnom počte 25 os). Cenu upresníme v závislosti od hotela.

4. deň:
Kontinentálne raňajky, odchod do etruského mesta ORVIETA (100 km severovýchodne od Ríma), situovanom na tufovej skale (prístup lanovkou – spiatočný lístok 4 EUR), známym nielen kvalitným bielym vínom a keramikou, ale najmä gotickým dómom (jedna z najkrajších talianskych umeleckých stavieb - rôznofarebný mramor interiér aj exteriér), vo vnútri dómu relikvia, spojená s eucharistickým zázrakom, rúško nasiaknuté krvou. Sv. omša, mimoriadne slávnosti spojené so slávením sviatku Božieho Tela. Odtiaľ presun do umbrijskej PERUGIE 115 km, známe krásnym historickým centrom, futbalom ale aj výrobou čokolád a cukroviniek, ... . Centrom je malebné námestie Piaazza IV Novembre s Fontana Maggiore, Arcibiskupským palácom s Prírodovedným múzeom a gotickou katedrálou San Lorenzo, radnicou s mýtickým vtákom grifa je aj v znaku mesta. Hlavnou ulicou mesta je Corso Vanucci… Vzácna je aj stará etruská brána Arco d´Augusto. V podvečerných hodinách odchod na hotelové ubytovanie v okolí Assisi, 1/2 S+WC+TV. Možnosť večere upresníme.

5. deň:
Kontinentálne raňajky, po nich odchod do pútnického mesta ASSISI v kraji Umbria. 9 hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Navštívite najhodnotnejšie, zväčša gotické pamiatky mesta s kamennými domami a uličkami situovaného na umelých terasách a dýchajúce mystikou. V dolnej časti si pozriete patriarchálnu Baziliku S. Maria degli Angeli s miestom úmrtia svätca, kostolíkom Porziunkula a Rosariom. Odtiaľ presun buď naším autobusom alebo miestnou MHD do hornej časti mesta. Zo zastávky Porta Nuova vedie pešia cesta cca 1,2 km ku kostolu San Damiano, v ktorom 1x prehovoril z kríža k sv. Františkovi Kristus. Je to zároveň miesto spojené s účinkovaním sv. Kláry a jej rehole. Pešo presun do centra mesta. V Bazilike sv. Kláry uvidíte hrob svätice a kríž, z ktorého prehovoril Kristus k sv. Františkovi. Navštívite aj dom sv. Františka (dnes spojený s kostolom Chiesa Nuova) a kostol San Rufino. Počas dňa osobné voľno na nákup suvenírov v malebných obchodíkoch. a obedňajšie občerstvenie. Neskôr popoludní prehliadka veľkolepej dvojposchodovej Baziliky sv. Františka s hrobom Svätca a nádhernými freskami. Pešo možno zájsť aj k hradnej pevnosti. Odchod z Assisi cca krátko po 18.00 hod. Cesta nonstop na Slovensko.

6. deň:
Príchod do Bratislavy cca 10.00 hod., pokračovanie Trenčína, príchod cca cca do 12.00 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:
3 x hotelové ubytovanie*** v 1/2 S+WC /alebo 1/1, 1/3/, 3 x kontinentálne raňajky, sprievodcu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, mýta Assisi, Pompeje, parkovné...Union proti úpadku CK.

Možné príplatky:
komplexné cestovné poistenie Union 2 EUR/os./deň, večera do 16 EUR/os./1 večera (ešte upresníme), 1/1 izba 20 EUR/os./noc

Povinný príplatok:
CAPRI cca 48 EUR - spiatočný trajekt zo Sorrenta, 3 x spiatočná doprava minibusmi v Sorrente a na Capri

Možné vstupy:
POMPEJE vykopávky  12 EUR, Capri Villa San Michéle  7 EUR, modrá jaskyňa od  14 EUR /len pri dobrom počasí –
loď + vstup/,
ASSISI – vstup do baziliky zdarma, miestna MHD v prípade využitia spiatočný lístok cca. 3 EUR.
ORVIETO - lanovka spiatočná cca  4 EUR/os.

OBJEDNÁVKA