Krakow - OswiecimV prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Poľsko

KRAKOW, WIELICZKA (700 - ročné soľné bane) - zapísané v zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Mesto OSWIECIM - 44.000 obyvateľov. Pamiatky: zámok, farský kostol. Koncentračný tábor Auschwitz bol založený v apríli 1940, prvý transport prišiel v júni 1940 z Tarnowa. Skladá sa z 3 hlavných táborov: Auschwitz I, Brzezinka, Auschwith II - Birkenau. Rozloha 40km2. Celkom tu zahynulo cca 4 milióny ľudí 28 národností. Štátne múzeum bolo založené v r.1947, od r.1979 – pamiatka Unesco.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM

1.deň

  • Odchod z BRATISLAVY 6.30 hod., NITRY o 7.40 hod., ZVOLENA o 09.05 hod., BANSKEJ BYSTRICE o 9.30 hod.
  • Popoludní (cca 13.30 hod.) príchod do tretieho najväčšieho poľského mesta na rieke Visle – KRAKOWA. Návšteva južnej strany Starého mesta so štvorhektárovým zámockým komplexom WAWEL v renesančnej podobe zo 16. storočia, prehliadka nádvorí zdarma.
  • Potom sa presuniete do gotickej katedrály zo začiatku 14. Storočia. Interiér a časť hrobiek zdarma.
  • Pešo ulicou Kanownica a Grodzka (cca 10 min) popri Františkánskom kostole do centra mesta, prehliadka 2 hlavných atrakcií – Rynek Glówny (jedno z najväčších námestí v Európe) so známou tržnicou Sukiennica a mariánskym kostolom Nanebovzatia Najsv. Panny Márie (jeden z najcennejších gotických oltárov v Európe) - Radničná veža, námestie, bašta Barbakan, Floriánska brána s Floriánskou ulicou...
  • Osobné voľno
  • hotelové ubytovanie** 1/2 so S+WC+TV na periférii Krakowa. V blízkosti je ďalší hotel s reštauráciou.

2.deň

  • Zosilnené raňajky v hoteli
  • odchod do 60 km vzdialeného mesta OSWIECIM.
  • Vstup 10.15 hod. do múzea Auschwitz - Birkenau v Oswiecime. Prehliadka trvá 3,5 hodiny. Skupina bude rozdelená na 2 časti a každá dostane slúchatká a špeciálneho sprievodcu v českom jazyku. V areáli je aj obchod so suvenírmi a toalety. Pred vstupom sú prehliadky, prosíme, aby Ste si so sebou vzali len doklady a prípadne peňaženku. Do múzea je povolené vziať tašku s maximálnymi rozmermi 30x20x10cm. V muzejných  budovách nepoužívať mobilný telefón a ne fotiť s bleskom, v niektorých budovách je zákaz fotografovania - upozorní sprievodca. Najprv si pozriete múzeum - koncentračný tábor Auschwitz a potom so špeciálnymi sprievodcami naším autobusom odídete do cca 800 m vzdialeného tábora Birkenau, ktorý si tiež pozriete.
  • Po prehliadke sa autobusom presuniete k centru mestečka Oswiecim, kratšie osobné voľno na námestí - sú tu reštaurácie, obchodíky, cukrárne, 2 kostoly, zámok a park s vyhliadkou na historický most.
  • Odchod o 16.15 hod., príchod Banská Bystrica cca po 20.15 hod., Zvolen po 20.45 hod., Nitra do 22.15 hod., Bratislava cca do 23.30 hod.

 

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

1 x hotelové ubytovanie** v Krakowe, l/2 izby so S+WC, 1 x zosilnené raňajky, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes / Man, sprievodcu, poistenie Union proti úpadku CK, špeciálny sprievodca Oswiecim + slúchatká

 

Možné príplatky:

Komplexné cestovné poistenie Union                  1,70 EUR /os / deň

 

Možné vstupy:

WAWEL kráľovské štátne apartmány  18 PNL + rezervačný poplatok 1,60 PNL, KATEDRÁLA - hrobky a zvon Zygmung        12 PNL, Mariánska bazilika - polovica chrámu zdarma, polovica chrámu s oltárom  6 PNL

OBJEDNÁVKA