Pobaltie - malý okruhV prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Pobaltie

Pozývame Vás do historickej i keď našimi turistami dosiaľ málo navštevovanej časti severnej Európy – POBALTIA. Pre nás je táto oblasť známa skôr svojou starodávnou „jantárovou cestou“, avšak krásna severská príroda, či štýlové historické pamiatky nesklamú žiadneho návštevníka.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod zájazdu v popoludňajších hodinách - z Bratislavy cca 11.20 hod., TT 12.00 hod., NR 12.50 hod., ZH 14.05 hod., ZV 14.40 hod., B. Bystrice cca 15.10 hod.. Nočný transfer cez Poľsko, smer Varšava.

2. deň:

Príchod do hlavného mesta Litvy, VIĽNUSU po 9.00 hodine, 9-hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Mesto (600 000 obyvateľov) je plné prepletených uličiek a centrum starého mesta je zapísané do zoznamu  UNESCO. Litovci ho nazývaju aj mestom „baroka“, nakoľko má veľa stavieb z tohoto obdobia - zvyšky Horného hradu, Stará zbrojnica, Gediminasove nám. a veža... . Staré mesto má jedno z najrozsiahlejších mestských jadier v Európe. Na 48 m vysokej Zámockej hore leží  Katedrálne námestie s katedrálou a kaplnkou sv. Kazimíra. Blízko je aj židovské mesto. Na  hore Plikasis stoja biele Tri kríže a vzácne zdobený kostol sv. Petra a Pavla. Mesto má veľa kostolov a palácový areál. Počas prehliadky aj osobné voľno. Večer hotelové ubytovanie *** v 1/2 S+WC+TV na periférii mesta Viľnus.

3. deň:

Po zosilnených raňajkách odchod do 12 km vzdialeného Národno-historického kultúrneho parku TRAKAI. Prechádzka po polostrove a ostrove parku historickou ulicou so zastávkami pri ortodoxnom kostole Narodenia Najsvätejšej Panny Márie z 15. storočia, kostole Navštívenia najsv. Panny Márie, stĺpe Jána Nepomuckého, bývalom dominikánskom Kláštore a Ruskom cárskom poštovom úrade. Medzi top atraktivity patrí Ulička Karaimu a  ostrov s hradom, kam vedie aj pešia cesta – fakultatívny  vstup. Krátko popoludní sa presuniete do druhého najväčšieho litovského mesta KAUNAS (90 km). Bývalé hlavné mesto známe stredovekou atchitektúrou a zvonovými koncertami. K najznámejším pamiatkam patrí katedrála sv. Petra a Pavla, pozostatky hradu z 13.-17 st., radnica s 53 m vežou, palác Massalského, Kostol sv. Archanjela Michala, kostol sv. Vytautasa, malebný kostolík sv. Gertrúdy, ale aj synagóga či mešita. Vilniuská ulica, Alej Slobody, sú centrami spoločnského života s kaviarňami, obchodnými zónami...pouličnými umelcami, galériami i múzeami. Osobné voľno. Hotelové ubytovanie **plus v 1/2 S+WC periféria Kaunasu.

4. deň:

Zosilnené raňajky. Presun na sever. Zastávka na Horekrížov v Kalnas pri litovskom meste ŠIAULIAI (186 km). Prvé kríže na tomto pahorku vztýčili na pamiatku obetí poľského novembrového povstania z r. 1831, ktoré tam pochovali. Tisícky drevených i bohato zdobených krížov s ružencami, sochami boli postupne symbolmi umučenia Krista i utrpenia Litovcov. Neskôr popoludní návšteva známeho lotyšského prímorského letoviska JURMALA, kde prvé kúpele boli vybudované ešte začiatkom 19.storočia. Kratší pobyt pri mori,možnosť návštevy štúdia Iluminujúca art show. Podvečer hotelové ubytovanie*** na periférii v 1/2 S+WC.

5. deň:

Zosilnené raňajky. Dopoludnia prehliadka metropoly RIGA - historické  centrum starého mesta je v zozname UNESCO. Najvýznamnejšími pamiatkami (od 14.st. po 21.st) na východnom brehu rieky Daugavy sú Rižský dóm (najväčší chrám Lotyšska) s jedinečným organom (6 786 píšťal), Rižský hrad s múzeom lotyšskej histórie, Kostol sv. Petra, Kostol sv. Jána, Prašná veža zo 14. storočia, Dom u čiernych hláv, secesné stavby... . Osobné voľno. Cca 18.30 hod. odchod, nočný transfer cez Litvu a Poľsko na Slovensko.

6. deň:

Návrat do B.Bystrice cca 12.30 hod., do Bratislavy cca do 16.30 hod. 

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

3 x hotelové ubytovanie **plus a *** v 1/2 S+WC, 3 x zosilnené raňajky, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, sprievodcu, poistenie Union proti úpadku CK

 

Možné príplatky:

komplexné cestovné poistenie Union 2,50 EUR/os/deň,  Pandemic 4 EUR/os/deň (základné+COVID)

 

Možné vstupy:

hrad a múzeum Trakai  8 EUR dospelá osoba,  4,00 EUR deti, seniori, Viľnus vyhliadková veža sv. Jána od 3 EUR, veža pri katedrále od 3 EUR

Riga - vyhliadková veža  7 EUR, Rižská evanjelická katedrála  3 EUR, Jurmala Iluminujuca art studio show  5 EUR

 

OBJEDNÁVKA