Levanduľový festival v Tihány - Stredné SlovenskoV prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Maďarsko

Pozývame Vás na 2 - denný výlet do malebného kraja v okolí Balatonu, do tzv. maďarského Provensálska, na 15. ročník Levanduľového festivalu v meste Tihány. Tu sa táto výnimočná liečivá rastlina pestuje v podobných podmienkach ako na juhu Francúzska a má vysokokvalitný éterický obsah.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM

1. deň

Odchod zo Slovenska v skorších ranných hodinách, z B. Bystrice o 05.30 hod., ZV, Šahy. Predpoludním po príchode do TIHÁNY navštívite levanduľlové polia, kde si môžete vyskúšať zber levandule priamo na poli s profesionálnymi zberačmi. V meste Tihány navštívite Levanduľový dom, kde sú ukážky spôsobu pestovania a spracovania levandule. Počas festivalu možno vidieť miestnych spracovateľov a remeselníkov, ich pestrú paletu levanduĺových výrobkov je možné zakúpiť – sirupy, koláče, džemy, med, čaj, kozmetické výrobky... . Večer hotelové ubytovanie v blízkom okolí, 1/2 S+WC+TV.

2. deň

Mierne zosilnené raňajky, návšteva najpopulárnejšieho balatonského kúpeľného mesta Balatonfured s termálnymi prameňmi, prechádzka kúpeľnou promenádou s prameňom Kossuth, možná návšteva rodného domu - múzea spisovateľa Móra Jókaia. Presun do PANNONHALMY, kde navštívite komplex benediktínskeho opátstva s tisícročnou históriou. Prehliadka Opátstva s knižnicou, obnovenej baziliky sv. Martina, od júla 2011 sa tu nachádza aj srdce Otta von Habsburg. Prechádzka po Arboréte , oboznámenie sa s kultúrou pestovania liečivých rastlín, levandule, dom čajov, ochutnávka a možnosť nákupu (čaje, likéry, mydlá,oleje) ... . Opátstvo má tiež pivnice a produkuje vlastné vína. Možnosť návštevy s degustáciou 3 - 7 vzoriek. Popoludní cesta späť na Slovensko, návrat vo večerných hodinách.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, sprievodcu, poistenie Union proti úpadku CK, 1 x hotelové ubytavanie **plus 1/2 S+WC+TV

Kolektívy možné aj iné termíny


Možné príplatky:

Komplexné cestovné poistenie Union 2 EUR /os/deň

Možné vstupy:

Levanduľový dom Tihány  900 HUF, deti 4 -14 r. od  400 HUF, zber levandule koscami priamo na levanduľovom poli  2000 HUF (dostanete vrecúško na zber a možnosť požičania nožníc), Benediktínske opátstvo s audioguidom  2400 - 3000 HUF dospelá osoba,  1200 - 1700 HUF študenti, vínna cesta s degustáciou 3 vín  2400 - 3000 HUF, botanická / bylinková záhrada 1200 HUF, študenti  600 HUF

OBJEDNÁVKA