Veľká noc na Francúzskej riviéreNICE - CANNES - SAINT TROPEZ - MONACO, Francúzko

Nádherná krajina, priaznivé klimatické podmienky a úžasne bohatá vegetácia lákali už v polovici 18.stor. na tieto miesta vybranú spoločnosť z celej Európy. Dodnes je Riviéra vyhľadávaným turistickým cieľom možno aj preto, lebo je to neobyčajne krásna oblasť, jej farby upútajú určite každého. Azúrovo modré more lemujú biele domky, niekde i palmy a v tieni olivovníkov voňajú ruže a mimózy. Kamienkové a pieskové pláže striedajú príkre útesy, ktoré sa prudko zvažujú do mora a vytvárajú tak neopakovateľný ráz tunajšieho pobrežia. Francúzska riviéra je viac než len prázdninový raj, prijmite teda naše pozvanie na výlet počas Veľkej noci

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 349,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod z BANSKEJ BYSTRICE cca 11.00 hod., Zvolena o 11.30 hod., Žiaru nad Hronom o 11.50 hod., Nitry cca 13.10 hod., Trnavy o 14.00 hod., BRATISLAVY 15.00 hod., cesta nonstop cez Rakúsko a Taliansko /Ligúria/ do Nice.

2. deň: 

V ranných hodinách príchod do najväčšieho mesta na Azúrovom pobreží, NICE. 9 - hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Prehliadka centra mesta so sprievodcom –  kvetinový trh, kasíno,  staré mesto s úzkymi uličkami a starobylými kostolmi - Santa Reparata a Santa Rita (pri ktorej sa náchádza aj najlepšia zmrzlináreň v Provensálsku - Fenocchio a tiež kvalitná vinotéka), hlavné reprezentačné nám. Place Masséna, divadlo, Justičný palác. Osobné voľno na typickom provensálskom trhu so všetkými miestnymi špecialitami - syry, ovocie, zelenina, koreniny, šperky, tašky...suveníry. Cca 12.00 hod. výlet miestnym vláčikom za príplatok 10 EUR (50 - 60 minút) po hlavných pamiatkach mesta. Dostanete sa aj k bývalej  hradnej pevnosti s parkom nad mestom s úžasnou panoramatickou vyhliadkou na Zátoku Anjelov. Po návrate z výletu kratšie osobné voľno na  obedňajšie občerstvenie v centre mesta. Popoludní osobné voľno na prechádzku pri mori na okrúhliakovej miestnej pláži na Anglickej promenáde, lemovanej palmami, neďaleko slávneho hotela Negresco. Blízkosť reštaurácií a nákupných tried, prípadne návšteva Matissovho alebo Chagallovho múzea... Po 18.30 hod. odchod  na hotelové ubytovanie ** v Nice /cca 3 km/ v hoteli Ibis budget alebo Premiere Classe v západnej časti - 1/2 S+WC+TV (príp.1/1, 1/3). Pri hoteli je aj reštaurácia  Campanile, Novotel, možnosť večere v individuálnej réžii.

3. deň:  

Kontinentálne francúzske raňajky, odchod  z hotela o 8.15 hod., na sever. Najprv sa zastavíte v atraktívnej blízkej dedinke ST.PAUL DE VENCE. „Stredoveká“ pevnosť na skale“, ktorá si zachovala svoj stredoveký charakter a je strediskom umelcov /malé nízke kamenné  domčeky  s množstvom minigalérií a obchodíkov s umeleckými predmetmi a suvenírmi, krčmičky v ktorých sa dodnes stretáva umelecká bohéma, katedrála, hradby s nádhernými vyhliadkami, či miestny cintorín s hrobom Marca Chagalla. Cca 12.00 hod. odchod. Kratšia zastávka v prímorskom letovisku ANTIBES s prístavom, katedrálou a Musée Picasso. Odtiaľ presun do blízkeho CANNES. Prehliadka svetoznámeho luxusného mesta Francúzskej riviéry - reprezentačná trieda La Croisette s filmovým palácom, staré mesto s romantickými uličkami, vyhliadkou a katedrálou Notre Dame, prechádzka pri mori (najlepšie pieskové pláže na Côte d´Azur). Parkovisko v blízkosti centra mesta aj pláží a reštaurácií. Cca 18.15 hod. presun na hotelové ubytovanie ** pri Frejus, 1/2 S+WC+TV.

4.deň

Po kontinentálnych francúzskych raňajkách Vás čaká celodenný „pestrý program na juhu Côte d´Azur, ktorého cesta prechádza väčšinou popri mori. PORTGRIMAUD – čarovné lagúnové mestečko s prístavmi priamo pred domami, pretkané množstvom vodných tokov, pripomínajúce Benátky. Možnosť lodnej  plavby kanálmi mestečka, ktorú naozaj doporučujeme a výstup na zvonicu miestneho ekumenického kostola sv. Františka s krásnym výhľadom na lagúnu. Tu je pochovaný aj architekt tohto letoviska. SAINT TROPEZ - jedna z hlavných turistických atrakcií pobrežia - luxusné vily, jachty, filmová žandárska stanica ,dominantný miestny kostol so zvonicou pri hlavnom námestí s radnicou. Tu aj osobné voľno na obed. Minigalérie, malebné malé námestia a uličky, ... . RAMATUELLE – romantické bývalé stredoveké mestečko nad záhonmi viníc (autobusová doprava je do mestečka vylúčená, autobus musí parkovať pred mestečkom, cesta pešo do centra cca 15-20 minút. Vyhliadky na St.Tropez, vinice, stredoveké uličky. Na miestnom cintoríne  je pochovaný aj známy herec Gerad  Philipe. Cestou späť pobyt pri mori priamo vo FREJUSST.RAPHAEL. Večerná prechádzka po prímorskej promenáde v centre letoviska Frejus-St.Raphael s reštauráciami, možnosť večere v individuálnej réžii, katedrála. Návrat do hotela pri Fréjus.

5.deň   

Kontinentálne raňajky, odchod do Monackého kniežatstva /70 km/. 9 - hodinová prehliadka MONACA – „perly Francúzkej riviéry“ počas bezpečnostnej prestávky autobusu. Pozriete si reprezentačnú časť Monaco s kniežacím palácom, výmenou stráží  a katedrálou /možnosť návštevy  Oceánografického múzea aj paláca - možný aj zľavnený kombinovaný vstup/, obchodnú časť La Condamine a rekreačnú a zábavnú časť  Monte  Carlo /parky, kasíno, jachtársky  klub, štrková mestská pláž/. Cca 18.30 hod. odchod na Slovensko, cesta nonstop cez Ligúriu, Taliansko, Rakúsko. /1230 km Bratislava/.

6.deň

Príchod  v poludňajších hodinách - cca 12.30 hod. /Bratislava/ a popoludňajších hodinách TT, NR, ZH, ZV, BB - 16.30 hod.

Cena zájazdu 349 EUR

Cena zahŕňa:

3 x hotelové ubytovanie ** typ Ibis Budget, prípadne Premiere Classe alebo *** - 1/2 S+WC,TV, 3 x kontinentálne raňajky /teplé nápoje, sladké a slané pečivo, maslo, džem, džús/, sprievodcu po trase zájazdu, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Setra, poistenie Union proti úpadku CK

Možné príplatky:

Komplexné cestovné poistenie Union 3 EUR/os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné + COVID)

Možné vstupy:

Monaco – Oceánografické múzeum 19 EUR, mládež 6.-17. rokov 12 EUR,so študentskou kartou 12 EUR, kniežací palác 10 EUR, MHD Monaco 2 EUR

Nice - vláčik  veľký okruh nadmesto 10 EUR, deti 4 - 12 rokov 8 EUR

Portgrimaud - plavba po lagúnach mestečka od 5 EUR, zvonica 1 EUR

Cannes - vstupy nie sú plánované ale je možný výlet na blízke Lerinské ostrovy - lodný výlet na ostrov kde žil muž so železnou maskou, spiatočný lístok od 15 EUR, pevnosť s celami 3 - 7 EUR, vláčik po meste Cannes 60 min. Big tour 10 EUR /deti do 10 rokov 5 EUR/, skupiny nad 15 os. zľavy z ceny, 35 min. Historic tour 7 EUR , deti cca 4 EUR, skup.zľavy nie je v pláne!!!

Antibes - Musée Picasso od 7 EUR

St.Tropéz - novootvorené múzeum Musee la Gendarmerie /L.Funes, Brig..Bardott, osobné veci z filmov, ukážky/ - doporučujeme!!!- cena 5 EUR/os (skupina možná zľava), študenti do 26 r a 12-18 r. 3 EUR deti do 12 r. zdarma


OBJEDNÁVKA