Provensálsko - CÔTE D´AZUR6 - denný autobusový zájazd V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Francúzko

Pozývame Vás do JUŽNÉHO FRANCÚZSKA, ktoré je po Paríži najzaujímavejšou časťou tejto krajiny. Oblasť AZÚROVÉHO POBREŽIA má vynikajúce klimatické podmienky. PROVENSÁLSKO to je hlavne pekná príroda, vôňa levandule, kúzlo malých dediniek a historických pamiatok, ale aj dobrého vína.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod z Banskej Bystrice po 11.00 hod., nastupy ZV,ZH,NR,TT, Bratislavy po 15.15 hod.  Cesta nonstop Rakúsko, Taliansko.

2. deň:

V ranných hodinách príchod do miništátu MONACO – „perly Francúzskej riviéry“. 9 hodinová prehliadka s pobytom pri mori /priemyselná časť Fontvielle, rezidenčná časť s kniežacím palácom a obchodná časť La Condamine, zábavné a oddychové Monte Carlo s kasínom, pláž. Podvečer presun do NICE,krátky okruh po centre mesta/. Anglická pobrežná promenáda, Place Maséna, kostol Notre Dame. Hotelové ubytovanie **plus v 1/2 S+WC+TV v okolí Fréjus.

3. deň:

Kontinentálne raňajky o 06.45 hod. a 7.15 hod., 7.50 hod. výlet smerom do vnútrozemia (100 km). Najprv navštívite historickú a vinársku oblasť Coteaux d´Aix - en - Provence so strediskom AIX - EN – PROVENCE (jedno z najkrajších miest Provensálska) - úhľadné paláce, veľké množstvo historických studní, úzke uličky, katedrála St. Sauveur/. Možnosť ochutnávky miestnej špeciality - vynikajúcich cukroviniek Calissons. Odtiaľ sa presuniete do 85 km vzdialenej dedinky COUSTELLET, kde sa nachádza jedinečné MÚZEUM LEVANDULE. Odtiaľ budete pokračovať  na sever cca 15 km na tzv. “okrovú cestu“. Nálezisko VILLAGE DE BORIES s malými domčekami postavenými bez malty. Panoramatické výhľady na „village perché“ (orlie hniezdo) GORDES. Terasovitá dedinka s dominantným hradom je známa z filmu „Dobrý ročník“ a patrí k najkraším vo Francúzsku. Koncom júna sú v tejto oblasti kvitnúce levanduľové polia.  Presun na hotelové ubytovanie  ** plus k Avignonu (40 km) 1/2 S+WC+TV.

4. deň:

Po kontinentálnych francúzskych raňajkách odchod k cca 30 km vzdialenej historickej atrakcii, unikátnej pamiatke - rímskemu mostu PONT DU GARD, 275 m dlhému  trojoblúkovému legendárnemu technickému dielu z roku 19 pred Kristom. (otvorené až do polnoci). Odtiaľ pokračovanie v ceste do cca 45 km vzdialeného historického mesta na rieke Rhône - ARLES /kostol Notre Dame rímsky amfiteáter, kúpele, divadlo/. V minulosti ho preslávil maliar Vincent van Gogh. Popoludní  cca 13.30 hod. presun 156 km na začiatok severozápadnej strany CANONU  VERDON. Krásna smaragdová zelená farba rieky Verdon s vápencovými útesmi, ktoré dosahujú až 700 m. Romantická cesta severná a severovýchodná 65 km dlhá cesta vedie nádhernými vyhliadkovými bodmi z dedinky Moustieres-Ste-Marie, ktorá leži v hlbokej rokline a nad ktorou sa týčia 2 vrcholy, medzi ktorými je natiahnutá železná reťaz s hviezdou. V strede dedinky tečú obrovské vodopády a nad ňou v skalách je kostolík Notre-dame de Beauvois. Ďalším pekným vyhliadkovým bodom je Point Sublime. Pokračovanie smerom na Grasse. Večer cca 21.30 hod. hotelové ubytovanie **plus na periférii  Nice (od konca Canonu cca 90 km) 1/2 S+WC+TV.

5. deň:

Kontinentálne francúzske raňajky, presun na sever. Najprv si pozriete atraktívnu dedinku – „stredovekú“ pevnosť na skale“ ST.PAUL DE VENCE, ktorá si zachovala svoj stredoveký charakter a je strediskom umelcov /malé nízke kamenné domčeky  s množstvom minigalérií a obchodíkov s umeleckými predmetami a suvenírmi, krčmičky v ktorých sa dodnes stretáva umelecká bohéma, katedrála, hradby s nádhernými vyhliadkami, či miestny cintorín s hrobami umelcov vrátane Marca Chagalla/. Napoludnie príchod do najväčšieho mesta Cote d´Azur,  NICE. 9 - hodinová bezpečnostná prestávka autobusu. Cca 13.00 hod. výlet miestnym vláčikom po hlavných pamiatkach mesta  - kvetinový trh, kasíno,  staré mesto s úzkymi uličkami a starobylými kostolmi, hlavné reprezentačné námestie Place Masséna, divadlo, Justičný palác. Dostanete sa aj k bývalej  hradnej  pevnosti  s parkom nad mestom s úžasnou panoramatickou vyhliadkou na Zátoku Anjelov. Po návrate z výletu osobné voľno na obed v centre mesta. Popoludní je viacero možností. a/ možnosťť návštevy MATISSOVHO MÚZEA - situované vo vile v časti  vrchu Cimiez /po trase sa nachádza aj Múzem  M.Chagalla a Múzeum moderného umenia/. b/ možnosť prehliadky so sprievodcom do centra starého mesta s kostolmi sv. Reparáty a sv. Rity. V ich blízkosti možno ochutnať najlepšiu zmrzlinu v Provensálsku – Fenocchio. Osobné voľno, pobyt pri mori na okrúhliakovej miestnej pláži na Anglickej promenáde, lemovanej palmami. Blízkosť reštaurácií a nákupných tried.  Večer cca 21.30 hod – 22.00 hod. odchod z Nice. Cesta nonstop Taliansko, Rakúsko.

6.deň

Príchod v popoludňajších /Bratislava/ a podvečerných hodinách /Banská Bystrica/.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:

3 x hotelové ubytovanie **plus v 1/2 S+WC+TV typ Ibis budget / Prem. Classe, 3 x kontinentálne francúzske raňajky /teplé nápoje, džús, slané a sladké pečivo, maslo, džem/, dopravu luxusným klimatizovaným autobusom Mercedes/Man, sprievodcu po trase zájazdu, poistenie Union proti úpadku CK

Možné príplatky:

Komplexné cestovné poistenie Union 2,50 EUR/os/deň, Pandemic 4 EUR/os/deň (základné + COVID), 1/1 izba 95 EUR/zájazd

Možné vstupy:

Monaco - Oceánografické múzeum  12,50-14.50 EUR dosp. os. v skupine, mládež do 18 r.  7,50 EUR, Kniežací palác  8 EUR - pri ucelenej skupine zľava 7 EUR dosp.os., MHD Monaco  2 EUR

Nice - vláčik  8 EUR,  Matissove múzeum - bez sprievodcu  sa  zatiaľ neudáva žiadny poplatok

Pont du Gard  - max. 10 EUR

Arles - Amfiteáter  6,50 EUR, divadlo  4,50 EUR (pas 2 pamiatky  9 EUR), ostatne pass 4 pamiatky od 11 EUR Múzeum levandule  6,80 EUR dospelá os.,  5,80 EUR  študenti  - skupiny zľavy, Village des Bories  6 EUR

OBJEDNÁVKA