Predvianočná Praha a Drážďany3 – denný autobusový zájazd V prípade záujmu sa môžete informovať v CK, Česká republika

„Zlatá PRAHA“ – stále jedno z najnavštevovanejších európskych miest s množstvom historických pamiatok, kultúrnych podujatí a krás, ktoré magicky priťahuje turistov v každom ročnom období. VIANOČNÉ TRHY NA VÁCLAVSKOM A STAROMESTSKOM NÁMESTÍ sú v termíne 01.12.2021 - 01.01.2022.

Momentálne nie sú naplánované žiadne termíny

Zájazd si môžete predbežne rezervovať.

Cena: 0,00 EUR

PROGRAM:

1. deň:

Odchod zo Slovenska v ranných hodinách, Banská Bystrica 04.50 hod., ZV, ZH, NR, TT, Bratislava 08.15 hod.. Príchod do hlavného mesta Česka PRAHY po 13.00 hod.. Prehliadka časti Pohořelec a HRADČANY. Zvonku Strahovský kláštor, Černínsky palác, zvonku Loreta, Pražský hrad - nádvoria (pri vstupe do areálu komplexu počítajte s kontrolami). Odtiaľ malebnou Nerudovou uličkou s historickými domami a obchodíkmi prídete ku kostolu sv. Mikuláša a na Malostránske námestie. Prechádzka po Karlovom moste na Staromestské námestie. Po dohode skupiny a so sprievodcom aj osobné voľno na občerstvenie (okolie Mosteckej ulice alebo Staromestské nám). Vianočné trhy. Cca o 19.00 hod. odchod do hotela *** na periférii Prahy 1/2 S+WC+TV s dostupnosťou metra. Reštaurácia v hoteli alebo blízkom okolí.

2. deň:

O 7.00 hod. zosilnené raňajky, 8.00 hod. odchod autobusom do nemeckého historického mesta DRÁŽĎANY (150 km). Píchod po 10.00 hod., prehliadka mesta - Semperova Opera, Zwinger (má viacero výstavných častí, do každej špeciálne vstupné, niektoré možné v kombinácii), baroková katedrála z 18. st., komplex zámku Residenzschloss, Bruhlská terasa, Staré námestie Altmarkt s Kulturpalast a Novou radnicou... a samozrejme voľný čas na nákupy. Drážďanské vianočné trhy v starom meste, tzv. Striezelmarkt majú vyše 580 ročnú tradíciu a patria medzi najkrajšie v Európe. Názov je odvodený od koláča - štóla. Strieda sa tu stredovek s moderným dizajnom. Symbolom trhu je stromček, rozprávkový hrad, zdobený klobúk, ale aj 14 m vysoká vianočná pyramída. Odchod cca 18.00 hod., príchod do Prahy cca 20.30 hod.. Nocľah.

3. deň:

O 7.20 hod. zosilnené raňajky. Výstup pri Wilsonovom nádraží, prehliadka centra mesta - Václavské námestie s historickými budovami, Národným múzeom  - zvonku, pasážou Lucerna, kostol P. Márie Snežnej (postavený Karolom IV, patrí medzi najväčšie v Prahe), Příkopy s Prašnou bránou a Obecným domom, Stavovské divadlo, Karlova univerzita, osobné voľno na Vianočných trhoch na Staromestskom námestí, Václavskom námestí. Ďalšie tipy: Múzeum čokolády Choco story v Celetnej ulici, Múzeum Wax voskové figuríny, Pivovar u Pinkasu, Stála expozícia módnej návrhárky Blanky Matragi v Obecnom dome, ... . Odchod o cca 14.00 hod. od Wilsonovho nádražia, cesta nonstop na Slovensko, príchod do Bratislavy do 19.00 hod., do Nitry cca 20.30 hod., ZH, Zvolen do 22.00 hod. a Banská Bystrica do 22.30 hod.

Cena zájazdu 0 EUR

Cena zahŕňa:
2 x hotelové ubytovanie *** v 1/2 S+WC+TV, 2 x zosilnené raňajky, doprava luxusným autobusom Mercedes/Bova, Man, sprievodcu po trase zájazdu, garančné poistenie Union proti úpadku CK

Možné príplatky:
komplexné cestovné poistenie Union 2,50 EUR/os/deň,  Pandemic 4 EUR/os/deň (základné+COVID)

Možné vstupy:
Praha:

Interiéry areálu Pražský hrad veľký okruh  350 CZK, malý okruh  250 CZK (nie je povinné), nádvoria a malá časť katedrály sv. Víta zdarma. Malý okruh zahŕňa: Katedrála sv. Víta, Zlatá ulička, Starý kráľovský palác. Bazilika sv. Jiří. Veľký okruh zahŕňa: malý okruh a Prašnú vežu, obrazárne, Rožmberský palác, expo Príbeh Pražského hradu.
Loreta - 180 CZK / dosp. os., 140 CZK seniori nad 70 r., študenti 120 CZK, Choco story  270 CZK, Muzeum voskových figurín Madame Tussauds  290 CZK, seniori, mládež  200 CZK, Vyhliadková veža na Staromestskej radnici 250 CZK, seniori  a mládež 150 CZK,  Wax 200 CZK, deti a študenti 130 CZK

Drážďany:

Galéria a múzeá Zwinger od 12 EUR (obrazáreň starých majstrov, fyzikálno - matematická sála, Múzeum porcelánu), zľavy študenti… 7,50 EUR, len park a nádvoria 3 EUR

OBJEDNÁVKA